NESVAKIDAŠNJE KRIVIČNO DELO U OPŠTINI GACKO RASVETLJENO: Iz revolta zavrnuo ventil

D.Curać

17. 02. 2023. u 17:32

ZBOG sumnje da je izazvao jednodnevni nestanak vode u celoj opštini Gacko, uhapšen je u tom gradu juče S. G. On se sumnjiči da je na izvorištu zavrnuo ventil na glavnoj napojnoj cevi i svoje sugrađane ostavio bez vodosnabdevanja.

НЕСВАКИДАШЊЕ КРИВИЧНО ДЕЛО У ОПШТИНИ ГАЦКО РАСВЕТЉЕНО: Из револта заврнуо вентил

D. Curać

Kako su naveli u Policijskoj upravi Trebinje, Policijskoj stanici Gacko iz Javnog preduzeća "Vodovod" 13. februara prijavljeno da je na izvorištu "Vratlo", ispod vodozahvata provaljeno u šaht i da je zavijen ventil na glavnoj napojnoj cevi kojom se napajaju bazeni koji se nalaze ispod grada i da je to razlog za nestanak vode u gradu koji se dogodio dan ranije.

- Lice čiji su inicijali S. G. uhapšeno je zbog sumnje da je počinilo krivično delo oštećenje ili uništavanje javnih uređaja, nakon što je policija, prikupljajući operativne informacije, stekla osnov sumnje da je ta osoba izvršilac tog krivičnog dela. Nakon kriminalističke obrade i pretresa kuće, pomoćnih objekata i vozila koje koristi sa rezultatima uviđaja upoznato je i Okružno javno tužilaštvo u Trebinju - naveli su u PU Trebinje.

Podsetimo, krajem prošle sedmice celo Gacko ostalo je bez vode, a iz Vodovoda su se tada oglasili saopštenjem da sumnjaju u diverziju na izvorištu Vratlo.

PUNE RUKE POSLA

POLICIJA u Gacku pored ovog slučaja uspela je da reši i još jednu nesvakidašnju situaciju u toj opštini. Naime, B. S. iz Gacka uhapšen je pod sumnjom da je u četvrtak polomio tri šoferšajbne na automobilima ispred Osnovne škole "Sveti Sava". Uviđajem na licu mesta je izuzet jedan kamen i crvena majica, za koje se pretpostavlja da su korišćeni za lomljenje šoferšajbni.

Kako nezvanično saznajemo S. G. je bivši radnik tog preduzeća, a njegov navodni motiv je revolt prema upravi "Vodovoda". Ono što je zanimljivo je da je mesto gde se nalazi ventil na glavnoj napojnoj cevi udaljeno je od Gacka oko 17 kilometara i otežan mu je pristup zbog snega, a policija je utvrdila da je to izvorište bilo bez ikakvog obezbeđenja, iako je poprilično udaljeno od grada.

D. Curać

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!