POSEBNI POKLONI ZA POSEBNE MALIŠANE: U Bijeljini samo danas podeljeno 500 paketića za decu

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

11. 01. 2023. u 17:12

U CENTRU za kulturu „Semberija“ predstavnici Gradske uprave i udruženja „Hleb života“ podelili su novogodišnje paketiće deci iz Dnevnog centra za decu sa poteškoćama u razvoju, Dnevnog centra za decu u riziku, školarcima iz osnovnih škola u Brocu i Dragaljevcu i deci iz hraniteljskih porodica.

ПОСЕБНИ ПОКЛОНИ ЗА ПОСЕБНЕ МАЛИШАНЕ: У Бијељини само данас подељено 500 пакетића за децу

Foto:V.Mitrić

Ljubica Mlađenović iz Odeljenja za društvene delatnosti je naglasila da se ovakva druženja organizuju već četvrtu godinu zaredom.

- Drago nam je što nastavljamo tradiciju ovakvog druženja. Učenici Osnovne škole „Sveti Sava“ iz Bijeljine su izveli predstavu i recitale. Na kraju današnjeg programa su podeljeni paketići koje je obezbedilo udruženje čiji članovi su supružnici Vukašin i Mila Vuković - rekla je Ljubica Mlađenović.

Predstavnik udruženja „Hleb života“, Vukašin Vuković je istakao da za njega današnje okupljanje znači i priliku da ponovo deli radost zajedno sa decom Bijeljine.

- Duži niz godina učestvujemo u različitim humaniratnim akcijama - obezbeđujemo pakete hrane, ali i novogodišnje paketiće zaecu. Ovo je, pre svega, ideja gradonačelnika Ljubiše Petrovića, te smo neizmerno srećni što zajedno možemo da obradujemo najmlađe sugrađane. Ovog puta smo obezbedili 10.000 paketića za decu sa teritorije cele BiH. Potrudili smo se da 500 paketića bude podeljeno u Bijeljini. Deo je podeljen predškolskoj, a deo deci školskog uzrasta. Izuzetno mi je drago šo je grad prihvatio ovu ideju koja je sada već polako prerasta u tradiciju - pojasnio je Vuković i napomenuo da nisu zaboravljene ni socijalno ugrožene porodicea, tako da je tokom protekle godine za njih obezbeđeno više od 300 porodičnih paketa hrane.

Nevena Jovanović, rukovodilac Dnevnog centra za decu u riziku u JU Centar za socijalni rad, kazala je da u ovom centru trenutno imaju 42 aktivna korisnika, da je većina njih prisustvovala izvođenju predstave i dodeli paketića.

BONUS VIDEO - TRADICIJA KOJA DECI VRAĆA OSMEH NA LICE: Ulica otvorenog srca i ove godine u Beogradu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!