ZLATNICI BEBAMA POVODOM DANA REPUBLIKE SRPSKE: Novorođenčad koja se rodila na rođendan RS dobila dar od Dodika

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

11. 01. 2023. u 19:33

SEDAM beba rođenih na Dan Republike u bijeljinskoj bolnici dobilo je dobilo zlatnik, koje je u ime predsednika Dodika uručila primarijus dr Nela Mitrović, pomoćnik direktora Bolnice “Sveti Vračevi” .

ЗЛАТНИЦИ БЕБАМА ПОВОДОМ ДАНА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ: Новорођенчад која се родила на рођендан РС добила дар од Додика

foto:V.Mitrić

Prvu bebu, devojčicu Lanu, rodila je Stajkica Tanacković iz Velike Obarske kod Bijeljine, 30 minuta nakon ponoći 9. januara. Na Dan Republike rođene su četiri đevočice i tri dečaka. Dijana Panić, iz Ugljevika rodila je svoje treće dete, devojčicu Kseniju.

-Prezadovoljna sam, presrećna i ponosna. Hvala predsedniku i našoj državi. Nadam se da će se ovi mališani zahvaliti svojim uspehom, trudom i radom  i da će biti ponos naše države -  rekla je Dijana, zahvalivši se i osoblju bijeljinske bolnice.

-U ime predsednika Republike Srpske, Milorada Dodika, podelili smo zlatnike bebama koje su rođene na Dan Republike u našem porodilištu. U bijeljinskoj bolnici na taj dan rođeno je sedam beba, četiri đevočice i tri dečaka. Tri bebe su sa područja grada Bijeljina, dve iz Ugljevika i dve iz Lopara. Sve majke i bebe su dobro. Menadžement naše ustanove, zajedno sa direktorom profesorom dr Zlatkom Maksimovićem, zahvaljuje se predsedniku na ovoj lepoj inicijativi - rekla je dr Nela Mitrović.

Na inicijativu predsednika Republike Milorada Dodika, Srpska je uvela praksu dodele zlatnika bebama rođenim 9. januara. U bolnicama širom Srpske 9. januara ove godine rođeno je 17 devojčica i 15 dečaka.

BONUS VIDEO - KUSTURICI "DEJAN MEDAKOVIĆ": Prestižno kniževno priznanje u Novom Sadu uručeno slavnom reditelju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave