ČESTITAO DAN REPUBLIKE SRPSKE, PA PROŽIVLJAVA "PAKAO": Mladi sportista ne sme na trening, dobija pretnje smrću, gaze mu dres...

Novosti online

10. 01. 2023. u 21:47

MILOŠ ČEKIĆ, mladi član bosanskog rukometnog kluba Iskra Bugojno proživljava "pakao", samo dan nakon što je putem društvene mreže Instagram čestitao dan Republike srpske, 9. januar.

ЧЕСТИТАО ДАН РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПА ПРОЖИВЉАВА ПАКАО: Млади спортиста не сме на тренинг, добија претње смрћу, газе му дрес...

Foto: P. Krstović

Navijači i simpatizeri ovog kluba čak su putem duštvenih mreža objavili fotografije 'gaženja' dresa Čekića koji su postavili ispred vrata, a potom su pozvali i upravu kluba da odmah raskine saradnju sa pomenutim igračem. Stizale su žestoke uvrede na račun mladog rukometaša, a reči se nisu birale.

O svemu se oglasio i predsednik RK Iskra, doktor Ejub Zukić koji je za portal "SportSport.ba" rekao i da se momak, uplašen za svoju bezbednost, danas nije pojavio na treningu tima. 

- Za sutra smo zakazali vanrednu sednicu Upravnog odbora i klub neće imati komentar pre sutrašnjeg dana. Sve što kažem, kažem u svoje ime. Mi, naravno, osuđujemo svaki vid nacionalnog ispada, ali mislim da se ovo malo preuveličalo. On je mlad momak, ne zna ni šta to znači, ni koga to vređa - započeo je Zukić.

On je već obavio razgovor u četiri oka sa rukometašem i izneo je njegove reči,  odnosno 'opravdanje'.

- On je kazao da mu je to uradila devojka. On nikada ovde nije imao incident, to nas je iznenadilo. Voli da priča, ume da bude konfliktan, ali sve u granicama. On je kvalitetan igrač, treba nam, lako ga je suspendovati, to je najmanji problem. On mora da poštuje i uvažava druge, mi imamo u klubu i Bošnjaka i Hrvata. Ja sam ozbiljan čovek, napravio sam nešto što niko nije napravio u državi. Ujedinio sam Gornji Vakuf i Uskoplje. On mi je rekao da će uputiti izvinjenje, ali da će se vratiti kući. Dete je - rekao je Ejub Zukić.

Potom je ukazao koliko je situacija ozbiljna:

- Tražio je ispisnicu, ali sa nama ima i ugovor tri godine. Klub će imati stav, to je jasno. Momci sada treniraju, ja sam u klubu, a on nije došao na trening. Meni je rekao da ga je strah i da zato nije došao. Dobio je i pretnje, čak i da će ga ubiti, ali to su gluposti. On je odrastao bez oca, dete je, rekao sam mu 'sine, što ti to, bolan, treba?'. Stav ljudi u klubu je da je to nedopustivo, ne znam kakav će biti krajnji stav prema njemu. U klubu su ozbiljni ljudi, videćemo sutra, kada se čujemo predveče znaćemo sve - priča Zukić.

Reči hvale ima za igračke kvalitete mladog rukometaša.

- On je bio na vratima reprezentacije. Šteta je izgubiti takvog momka, ali svakako da ga je potrebno edukovati. Ne znam kakav će biti stav, sutra ćemo odlučiti. U Bugojnu naravno svi to osuđuju, ovde svi mogu da igraju, ali svi moraju i da paze na neke stvari. Sa druge strane mi ga je žao. On je nama jako bitan igrač, a u BiH će ga svuda sada dočekati na neki drugi način, to je jasno svakome. Jedina nada mu je da ode negde u inostranstvo. Nema osobe u Bugojnu koja će podržati to što je uradio, to čvrsto osuđujemo. Ne znam kakav ćemo stav zauzeti. Neka mi neko evo kaže u BiH, nisam pametan - zaključio je Zukić.

BONUS VIDEO: ANKETA: Pitali smo Beograđane da li Dragan Stojković treba da ostane selektor?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024