DODIKOV PREDLOG: Šmita proglasiti personom non grata i isterati ga iz BiH za 24 sata

Novosti onlajn

06. 09. 2022. u 19:16

MILORAD Dodik, srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine, izjavio je danas da Kristijana Šmita treba proglasiti personom non grata i u roku od 24 časa isterati iz zemlje.

ДОДИКОВ ПРЕДЛОГ: Шмита прогласити персоном нон грата и истерати га из БиХ за 24 сата

Foto: Tanjug

Dodik je dodao i da je protiv nametanja izmena Izbornog zakona, kao i nametanja rešenja. On je istakao da je sve što su nametnuli visoki predstavnici antiustavno i treba dogovorom biti stavljeno u ustavnu formu.

- Pozivam Bošnjake i njihove političke predstavnike da to urade. Ne može se očekivati da se ne uvaži ustavna pozicija konstitutivnog hrvatskog naroda - rekao je Dodik, prenosi RTRS.

On je ponovio da je Šmit „lažan“ i da je prekršio dve odredbe Aneksa 10 Dejtonskog mirovnog sporazuma.

- Ako prihvatimo da nam neko ušeta ovde i da se predstavi da je visoki predstavnik samo zato što pripada jednoj velikoj evropskoj naciji, državi, možemo očekivati da će nam se to desiti i sledeće godine - poručio je Dodik.

BONUS VIDEO: 

MANDIĆ SE OBRATIO: Šta je dogovoreno na sastanku parlamentarne većine Crne Gore?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)