LEČENJE MAHMULJINA POD LUPOM: Naloženo veštačenje medicinske dokumentacije

S. M.

20. 08. 2022. u 07:52

SUD BiH doneo je naredbu o veštačenju dostavljene medicinske dokumentacije osuđenog ratnog zločinca Sakiba Mahmuljina, kojom je od veštaka tražen nalaz i mišljenje da li se može lečiti u BiH, kao i da li može putovati, potvrđeno je Srni.

ЛЕЧЕЊЕ МАХМУЉИНА ПОД ЛУПОМ: Наложено вештачење медицинске документације

Sakib Mahmuljin, Foto RTSR

Mahmuljinu u toku krivičnog postupka i sve do njegovog okonačanja nisu bile izrečene mere zabrane, odogovor je Suda BiH na pitanje Srne da li će Sud raspisati poternicu i pokrenuti proces ekstradicije Mahmuljina iz Turske, s obzirom na to da je reč o licu koje je pravosnažno osuđeno na osam godina zatvora.

U Sudu BiH ranije je rečeno da Mahmuljin nije upućen na izdržavanje kazne zatvora jer se, prema obavesti koju je dostavio njegov branilac, nalazi na lečenju u Turskoj. Iz RS ranije je isticano da se po hitnom postupku mora pokrenuti procedura ekstradicije Mahmuljina iz Turske i da se u vezi sa njegovim bekstvom mora postaviti pitanje odgovornosti nadležnih u Sudu BiH.

Direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih Milorad Kojić ocenio je da je Sud BiH saučesnik u bekstvu Mahmuljina u Tursku, jer nisu izdali uputni akt. Presuđeni ratni zločinac, nekadašnji komandant Trećeg korpusa takozvane Armije BiH Sakib Mahmuljin napustio je početkom avgusta BiH i, umesto u zatvor, otišao je u Tursku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)