SLAVA GRADA ZVORNIKA: Sabor svih Zvorničana (FOTO)

V. M.

08. 08. 2022. u 20:40

SLAVA i jeste da se čuva tradicija, da se čuva porodica, kao da su svi ljudi koji žive u našem gradu i koji imaju veze sa njim gradom deo su naše porodice, rekao je, posle svete liturgije, u hramu Svete Petke Trnove, na Đurđevom gradu, na početku slavskih svetkovina grada Zvornika gradonačelnika Zoran Stevanović.

СЛАВА ГРАДА ЗВОРНИКА: Сабор свих Зворничана (ФОТО)

Foto: GU Zvornik

- I koncept Zvorničkog leta i obeležavanja slave grada, Svete Petke Trnove, jeste da se skupimo sa svih strana gde god da smo, da se vidimo, da razmenimo neka iskustva, da sretnemo nama drage ljude - poručuje čelni čovek grada na Drini.

- Mislim da je i ove godine Zvorničko leto u potpunosti uspelo, kad posmatramo sa te strane. Prodefilovalo je pored Drine i kroz sam grad, rekao bih, više desetina hiljada ljudi. Tako će biti i večeras, a, opet, po tradiciji, jutros smo ovde, jer obeležavanje naše slave uvek počinjemo u ovoj crkvi na Đurđev Gradu, a nastavićemo večernjom službom, svečanom litijom koju će predvoditi episkop Fotije, pomenom poginulim borcima i lomljenjem slavskog kolača.

Gradonačelnik je Zvorničanima čestitao slavu grada, Svetu Petku Trnovu, uz poruku da se širi pozitivna energija, da se više borimo za opšte dobro i da v ečno živimo u slozi i ljubavi na ovim prostorima.  

Svetu liturgiju služio je Arhimandrit Nektarije, iguman manastira Papraća, uz sasluženje lokalnog sveštenstva.I svetinja na Đurđev Gradu je proslavila s krsnu slavu. Kumovi slave ove godine bili su Aleksandar Krsmanović i Ivan Popović, a sledeće godine biće Veljo Tijanić i Stefan Janjić.

BONUS VIDEO:

SOKAKOM POTEKLI POTOCI PIVA: Počinje tradicionalna manifestacija u Zrenjaninu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

POGLEDAJTE: Ovako je Vučić oduvao hrvatske novinare (VIDEO)