UZDARJA POVODOM DANA ZVORNIKA: Povelja ministru Šeraniću

V.Mitrić

17. 05. 2022. u 21:08

POVELjA grada Zvornika ove godine biće uručena ministru Alenu Šeraniću, Zlatna medalja „Stanko Nikolić“ dr Peri Pajkanoviću, Srebrna medalja „Stanko Nikolić“ Jovanki Sandić, Jovani Domuz i Dragi Gajiću, a Bronzana medalja „Stanko Nikolić“ Čedi Ostojiću, Muji Tuliću i Milanki Cvjetinović.

УЗДАРЈА ПОВОДОМ ДАНА ЗВОРНИКА: Повеља министру Шеранићу

Foto: V. Mitrić

 Zahvalnice će biti dodeljene Snježani Kovač, Staki Petrović, Planinarsko-ekološkom udruženju „Korak“ i Planinarskom društvu „Mladost“

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović, ocenjujući odluku o dodeli nagrada i priznanja povodom Dana grada, naglasio je da „pažnja treba da se usmeri na one ljude koji ne žive od javnog rada, ali je sva njihova aktivnost u slobodno vreme usmerena na dobrobit ovog divnog grada i kraja“.

- Tu, pre svega, mislim na dobrovoljne davaoce krvi i na oba planinarska udruženja koja su prva dva koja žele da se spoje - rekao je gradonačelnik.

- Pokazali su nam da se ne treba deliti po svaku cenu. Treba videti šta su oni vlastitim radom do sada uradili na saniranju i pretvaranju zdanja u planinarski dom, kao i na uređenju staze koja ide od gradske kapije prema Đurđevgradu.

A za ministra Šeranića, jednog od laureata, Stevanović kaže da je bio na usluzi gradu u prethodnim godinama koje su bile teške zbog pandemije, borio se za sve ljude na ovim prostorima i zajedno sa Vladom Republike Srpske izborio da značajna sredstva budu usmerena za rekonstrukciju i dogradnju bolnice.

BONUS VIDEO - BRZIM VOZOM STIGAO U SREMSKE KARLOVCE: Patrijarha Porfirija dočekali bajkeri i fijakeri

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

USVOJEN IZBORNI ZAKON REPUBLIKE SRPSKE: Rasprava u NSRS se odužila do dva sata posle ponoći