DODIK PORUČIO: Vojska Srbije može uspešno da odbrani srpski narod

Novosti online

30. 04. 2022. u 14:27

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je, nakon prikaza sposobnosti Vojske Srbije na aerodromu u Batajnici, da nemerljiv napredak pokazuje da Vojska Srbije može uspešno da brani i odbrani srpski narod i Srbiju.

ДОДИК ПОРУЧИО: Војска Србије може успешно да одбрани српски народ

Foto: Z. Jovanović

Dodik je rekao da je vežba "Štit 2022" praktičan prikaz kako je napredovalo opremanje i borbena gotovost Vojske Srbije.

- Počastvovan sam pozivom da budem ovde prisutan i mogu da posvedočim da ono što smo videli pre samo osam ili 10 godina, kada se moralo sa resursima koji su preostali praviti prikaze. Danas imamo sasvim jedan novi nemerljiv napredak koji pokazuje da Vojska Srbije može da uspešno brani i odbrani naš narod, Srbiju i da na taj način, i pokazujući ovakvu spremnost, može da bude faktor odvraćanja od bilo kakve pomisli da kao nekada ponovo bude gađana - rekao je Dodik.

On je zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ministru odbrane Nebojši Stefanoviću, načelniku Generalštaba Vojske Srbije generalu Milan Mojsiloviću za organizovanje prikaza.

- Ovo je zaista nešto što svima nama Srbima, gde god živimo, puni srce. Ovo se pomno prati u Republici Srpskoj i veoma smo ponosni na uspeh koji je ovde pokazan - rekao je Dodik.

U prikazu je učestvovalo više od 1.000 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, više od 300 sredstava naoružanja i vojne opreme i 40 vazduhoplova, a premijerno je predstavljen i najnoviji kineski raketni sistem srednjeg dometa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)