PORODICE ČEKAJU NA PRAVDU: Uhapšeni Vladan Pejušić dovodi se u vezu sa dva ubistva u Istočnom Sarajevu

M. REGOJE

16. 03. 2022. u 07:13

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije uhapsili su u Novom Sadu, po zahtevu MUP Republike Srpske, Vladana Pejušića iz Istočnog Sarajeva, a koji se dovodi u vezu sa dva ubistva u tom gradu.

ПОРОДИЦЕ ЧЕКАЈУ НА ПРАВДУ: Ухапшени Владан Пејушић доводи се у везу са два убиства у Источном Сарајеву

Siniša Milićević, Miloš Ostojić, FOTO Privatna arhiva

Vladan Pejušić, koji je promenio ime u Mirko Vukmirović, dovodi se u vezu sa ubistvima Siniše Milićevića Tigra, koji je ubijen ispred zgrade u kojoj je stanovao u Istočnoj Ilidži 2018. godine, i Miloša Ostojića ubijenog u sačekuši 2019. ispred diskoteke u Istočnom Novom Sarajevu.

- Protiv njega je Tužilaštvo BiH dostavilo izveštaj o počinjenom krivičnom delu zbog organizovanog kriminala, kao i zbog krivičnog dela teškog ubistva, tako da očekujemo njegovo isporučenje i protiv njega će se u narednom periodu sprovesti postupak pred Sudom BiH - izjavio je Branimir Šehovac, načelnik PU Istočno Sarajevo.

Porodice ubijenih Milićevića i Ostojića u izjavi za medije rekli su da su imali saznanja da je policija u Srbiji uhapsila Pejušića, o čemu su juče odmah i obavešteni.

Dragan Ostojić, otac ubijenog Miloša, rekao je da je i ranije govorio da postoji sumnja u Pejušića, koji je jedini imao verbalni sukob sa njegovim sinom.

- Moja porodica i ja smo u svojim izjavama od prvog dana pomenuli Vladana Pejušića, jer je to jedini čovek koji je imao neki verbalni sukob sa mojim sinom - rekao je Dragan Ostojić.

Slaviša Milićević, brat ubijenog Siniše, izrazio je nadu da će uskoro doći do sudskog epiloga, i da će konačno biti rešeno ubistvo njegovog pokojnog brata.

Vladan Pejušić trebalo bi biti isporučen BiH u narednim danima. Porodice Ostojić i Milićević očekuju da će odmah po izručenju početi i sudski postupak.

LIKVIDACIJE UZNEMIRILE GRAĐANE

MILOŠ Ostojić je ubijen 1. januara 2019. a ta tragedija je potresla građane Istočnog Sarajeva, jer je ubijeni mladić bio omiljen u gradu. Miloš je sin jednog od najuspešnijih biznismena iz Istočnog Sarajeva, koji je mnogo pomagao lokalnoj zajednici.

I ubistvo Siniše Milićevića, vlasnika ugostiteljskog objekta u Istočnom Novom Sarajevu, koje se desilo 31. maja 2018. potreslo je stanovnike naselja Dobrinja u kojem je Milićević živeo. Ta dva ubistva su se desila u razmaku od samo sedam meseci, a počinitelji još nisu procesuirani.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić