DIPLOMATSKI ŠAMAR AMBASADORA RUSIJE: Amerika rasistička zemlja gde obojene do smrti gaze za vrat, ambasada SAD da ne govori o Ukrajini

Srna

17. 02. 2022. u 21:18

RUSKI ambasador u BiH Igor Kalabuhov argumentovano je kritikovao otpravnicu poslova američke Ambasade u BiH Deboru Menuti, koja je pripremila i raširila "opus" u vezi "rasta napetosti među Ukrajinom i Rusijom", prenosi "Ruska gazeta".

ДИПЛОМАТСКИ ШАМАР АМБАСАДОРА РУСИЈЕ: Америка расистичка земља где обојене до смрти газе за врат, амбасада САД да не говори о Украјини

Foto: Jutjubprintskrin/RTRS

Kalabuhov navodi da se Menutijeva poziva na red, zasnovan na pravilima, te ističe da i ta "ozloglašena pravila" podrazmevaju da se diplomata akreditovan u nekoj zemlji obično bavi pitanjima u vezi sa njom, te da komentarisanje situacije u drugoj državi predstavlja "loš ton".

- Ako bih ja sledio "pravila" gospođe Menuti, mogao bih reći da je Amerika duboko rasistička zemlja, u kojoj su crni i obojeni ljudi podložni diskriminaciji i eksploataciji, gdje im bukvalno do smrti gaze na vrat, naveo je, između ostalog, Kalabuhov.

On ukazuje na to da Amerika vjeruje u sopstvenu izuzetnost, sebe smatra svetionikom demokratije i dozvoljava sebi da bez ceremonije postavlja pravila ponašanja za celi svijet, promovišući ovu ozloglašenu demokratiju rušenjem nepoželjnih režima i bombardovanjem bez sankcija Saveta bezbednosti UN.

Kalabuhov ističe da kao klasičan obrazovani diplomata o takvim stvarima neće govoriti, te da je njegov zadatak razvoj odnosa između Rusije i BiH.

- Ne želim govoriti o megatonama laži koje iznosi gospođa Menuti povodom situacije u Ukrajini. Meni je to posebno neprijatno čitati, s obzirom na to da sam se rodio i živeo u Ukrajini i znam dobro šta se tamo zaista događa, istakao je Kalabuhov.

U međuvremenu, Ambasada Rusije u BiH iznela je komentar povodom učestalih informacija o temi rusko-ukrajinskih odnosa, ističući da prate "veštačku histeriju" u vezi sa situacijom u Donbasu.

Iz Ambasade Rusije ističu da raširena ideja u medijima o navodnoj "mogućoj invaziji Rusije na Ukrajinu", u kojima neki ukazuju čak i na "tačan" datum - nema nikakvog osnova.

Diplomate su izrazile duboku zbunjenost u vezi sa aktivnostima zapadnih partnera, uključujući i preko medija.

Foto Novosti

- U informativnoj kampanji pokrenutoj protiv Rusije vidimo manipulativnu propagandnu politiku pojedinih zemalja, konstatuju u diplomatskoj misiji i ukazuju na glavne odlike novinarstva - objektivnost i nepristrasnost.

Nakon što je Ambasada Rusije u Sarajevu u ponedjeljak, 14.februara, posebnom izjavom optužila zapadne države, članice Upravnog odbora Saveta za sprovođenje mira u BiH, da svojim odlukama samo podstiču produbljavanje političke krize u zemlji, oglasila se otpravnica poslova Ambasade SAD Debora Menuti tvrdnjom da "ruska pretnja Ukrajini traži odlučnu reakciju Zapada".

Ona je na svom blogu na sajtu Ambasade objavila komentar povodom ukrajinske krize, u kojem je navela da rusko delovanje ne predstavlja pretnju samo Ukrajini, nego celoj Evropi i međunarodnom poretku.

BONUS VIDEO: 

PROF. DR MILOŠ KOVIĆ U BANjALUCI: Niko nema pravo da menja istoriju!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!