NOVO SUĐENJE UBICI SRBA: Posle sramnog poništenja kazne Sakibu Mahmuljinu, osam svedoka ponovo daje iskaz

Srna

08. 02. 2022. u 08:02

APELACIONO veće Suda BiH za danas je zakazalo nastavak obnovljenog suđenja nekadašnjem komandantu Trećeg korpusa Sakibu Mahmuljinu, jer nije sprečio zločine koje su počinili pripadnici odreda "El mudžahedin" na području Vozuće i Zavidovića 1995. godine.

НОВО СУЂЕЊЕ УБИЦИ СРБА: После срамног поништења казне Сакибу Махмуљину, осам сведока поново даје исказ

Foto AVAZ

Prethodno ročište, tokom kojeg je reprodukovan iskaz zaštićenog svedoka tužilaštva "S-10", bilo je zatvoreno za javnost.

Sud BiH je 22. januara prošle godine prvostepenom presudom osudio Mahmuljina na jedinstvenu kaznu od deset godina zatvora za zločine nad zarobljenim srpskim civilima i vojnicima na području Zavidovića i Vozuće 1995. godine.

Tužilaštvo se žalilo na visinu izrečene kazne Mahmuljinu za ubistva zarobljenih pripadnika Vojske Republike Srpske i nečovečno postupanje prema zarobljenicima, civilima i ranjenicima u prvostepenom postupku, dok se odbrana žalila po svim osnovama, uključujući bitne povrede krivičnog postupka, te pogrešno i nepotpuno utvrđeno činjenično stanje.

I Tužilaštvo i odbrana predložili su reprodukovanje više dokaza, ali je Sudsko veće procenilo da je neophodno ponovo saslušati iskaze osam svedoka, pet po predlogu Tužilaštva i tri koje je predložila odbrana.


Početak suđenja zakazan je za 13.00 časova.

BONUS VIDEO: 

Šta piše u optužnici protiv Hašima Tačija i lidera OVK?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)