PONOS REPUBLIKE SRPSKE: Posthumno odlikovanje za policajce Vladimira Vujasinovića i Radenka Tubina

O. M.

08. 01. 2022. u 12:11

PREDSEDNICA Republike Srpske Željka Cvijanović posthumno je odlikovala policajace Vladimira Miku Vujasinovića i Slađenka Tubina Medaljom zasluga za narod za iskazanu hrabrost pri obavljanju dužnosti.

ПОНОС РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ: Постхумно одликовање за полицајце Владимира Вујасиновића и Раденка Тубина

Foto: MUP RS

Vladimir Vujasinović poginuo je 27. decembra 2020. nakon pada sa stene u kanjonu rečice Cvrcke kod Kneževa. Bio je dugogodišnji pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice MUP RS, inspektor u Upravi za obezbeđenje ličnosti i objekata, ronilac i osnivač RK ”Gnjurac”. Kolege su ga poznavale kao velikog humanitarca i filantropa koji je učestvovao u brojnim akcijama spasavanja ljudskih života, zbog čega je više puta nagrađivan i pohvaljivan. Tokom katastrofalnih poplava, maja 2014., bio je u prvim čamcima koji su iz vode spasavali decu, trudnice i starce. Nagrađen je i kao deo tima koji je iz trezora ”Pošta RS” u poplavljenom Doboju izvukao više od dva milona maraka, namenje za isplatu penzija.

Foto: MUP RS

Vladimir Vujasinović

Odlikovanje će preuzeti njegova kćerka Maša Vujasinović.

Slađenko Tubin, policajac PU Prijedor, ubijen je na dužnosti 21. aprila 2019. godine pri intervenciji sprečavanja porodičnog nasilja u Gornjoj Ravskoj kod Prijedora. Tubina je hicem iz sačmarice ubio Milenko Šabić koji je, nakon svađe sa suprugom, nožem u leđa ubo svog oca. Šabić se potom zaključao u kupatilo kuće i Tubin, koji ga je poznavao, pokušao je da s njim razgovara i pozove ga na predaju. Međutim, Šabić je otvorio vrata i pucao mu u stomak. Policajac je prevezen u bolnicu u kojoj je podlegao nekoliko sati kasnije. Šabić je delo počinio u neuračunljivom stanju i osuđen je na lečenje i čuvanje u psihijatrijskog ustanovi.

Foto: MUP RS

Slađenko Tubin

Tubin je bio pripadnik Vojske Republike Srpske, a u MUP je radio od od 1993. godine. Iza njega su ostali supruga i sinovi Saša i Danijel, koji će i preuzeti odlikovanje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)