BADNJE VEČE U BIJELJINI: Birajmo put mira i spasenja

B. M.

07. 01. 2022. u 01:06

TRADICIONALNIM palenjem badnjaka na centralnom gradskom trgu, ispred zgrade gradske uprave, u Bijeljini je počelo obeležavanje Badnje večeri i nastupajućeg Božića,najveselijeg hrišćanskog praznika.

БАДЊЕ ВЕЧЕ У БИЈЕЉИНИ: Бирајмо пут мира и спасења

Foto B. Milošević

Nakon svečane liturgije u crkvi Svetog Đorđa i litije sa badnjakom koja je prošla gradskim ulicama,badnjak je osveštao episkop zvorničko-tuzlanski Fotije,podsetivši ,da treba čuvati mir,veru pravoslavnu i radost Božića.

-Radost Božića treba preneti u svoje srce, u svoje domove i svoju porodicu.Drago mi je,što se svake godine na ovom mestu okupljamo u sve većem broju, i što sa ovog trga mira šaljemo poruke, da u miru izaberemo Božji put,put spasenja koji vodi u carstvo nebesko,poručio je vladika Fotije.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović,poželeo je u ime gradske uprave i svoje lično ime,mnogobrojnim građanima okupljenim oko badnjaka,srećan Božić i mir u duši.

Nakon palenja badnjaka,nekoliko hiljada građana Semberije,Majevice i dijaspore, uz kuvano vino i pesme sa Kosova nastavilo je veselje pored vatre banjaka...

BONUS VIDEO - Božićna čestitka vernicima sa Kule Beograd novog simbola prestonice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!