AKCIJA ”KELNER”: Zatražen pritvor za dilere

O.M.

27. 11. 2021. u 22:33

OKRUŽNO javno tužilaštvo Banjaluka zatražilo je određivanje jednomesečnog pritvora Milanu Grujiću (37), Daliboru Paniću (37) i Dušanu Glišiću (28) iz Gradiške koji su uhapšeni u akciji "Kelner" zbog sumnje da su dilovali kokain.

АКЦИЈА ”КЕЛНЕР”: Затражен притвор за дилере

MUP RS

U OJT Banjaluka navode da se sve trojica terete za krivično delo neovlaštene proizvodnje i prometa drogom. Grujić je osumnjičen i za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja jer mu je, kako saznajemo, u pretresu pronađen automatski pištolj "škorpion".

- Pritvor je predložen zbog bojazni da će boravkom na slobodi ometati krivični postupak uticajem na svedoke ili saučesnike, te zbog takozvanog "uznemirenja javnosti" - rekla je sekretar tužilaštva Mira Miletić.

Izvor blizak istrazi otkriva da je glavni šraf ove grupe bio Grujić, radnik jedne benzinske pumpe u Gradišci. On je organizovao mrežu posrednika koju su činili Panić i Glišić, konobari po kojima je akcija i dobila ime.

- Grujić je kokain nabavljao po ceni od 500 evra za 10 grama. Drogu je preprodavao Paniću, koji je drogu prepakivao u manje količine i dalje je distribuisao korisnicima po ceni od 100 KM za 0,5 grama. Glišić je kokain takođe nabavljao od Grujića, nakon čega ga je preprodavao. U nekoliko navrata je uzimao i od Panića, nakon čega su delili novac - kaže izvor blizak istrazi, dodajući da je grupa delovala od početka 2020. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)