DODIK: Dok se ne povuče Inckov zakon, nema razgovora ni o čemu

S. M.

26. 11. 2021. u 14:53

SRPSKI član Predsedništva BiH izjavio je da ukoliko OHR ili oni koji komanduju tom odmetnutom institucijom ne povuku zakon koji je nametnuo Valentin Incko nema razgovora ni o jednoj temi, pa ni temi koju tretira tzv. Inckov zakon.

ДОДИК: Док се не повуче Инцков закон, нема разговора ни о чему

FOTO: Novosti

Upitan da prokomentariše izjavu Bakira Izetbegovića da je ranije predlagao da se usvoje nove izmjene Krivičnog zakona BiH koje bi pored onoga što sadrži nametnuti tzv. Inckov zakon sadržavao i zabranu negiranja zločina počinjenih u Jasenovcu, te da je "Dodik sad došao na to što je on predlagao pre mesec dana, srpski član Predsedništva odgovorio je da bi Izetbegović mogao da zapisuje sastanke ako ga već pamćenje izdaje.

-Izetbegovićevo pominjanje Jasenovca i pokušaji da nas uvuku u priču o izmenama Krivičnog zakona, podvaljujući nam Jasenovac, neprimereno je i to sam već govorio. Jasenovac i Dinja Gradina nisu, niti će biti predmet bilo čije trgovine, Mi ne želimo da se zakonom uteruje istina o genocidu nad Srbima. Mi znamo šta je bilo, civilizovan svet zna šta je bilo, nama nikakav zakon neće uređivati stradanje, niti ćemo druge zakonom terati da uvaze naše žrtve, naglasio je Dodik.

Osim što je neprihvatljivo s tog stanovišta, pokušaj da se izjednači zločin u Srebrenici i zločin u Jasenovcu je novi zločin i na to sigurno nećemo pristati, poručio je Dodik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)