DODIK ODGOVORIO ŠMITU: Da je pravde i prava bio bi proteran

S. M.

20. 10. 2021. u 18:55

BIH nema visokog predstavnika, a ovaj što se lažno predstavlja i piše neka saopštenja nije nikakav visoki predstavnik, izjavio je Milorad Dodik srpski član Predsedništva i lider SNSD.

ДОДИК ОДГОВОРИО ШМИТУ: Да је правде и права био би протеран

Foto Novosti

Dodik kaže da ni jedna akcija ni dopis "ovog koji se zove Šmit", ne predstavlja ništa osim stavove jednog stranca.

- On je sad počeo da preti svakom članu parlamenta. To je neka nova praksa. On poziva na neko ispunjavanje obaveza u skladu sa Ustavom BiH. Pa mi to i radimo jer je zdravstvo u nadležnosti entiteta, a ne države, rekao je Dodik.

On je ponovio da Šmita nije imenovao Savet bezbednosti UN te da stoga nema legitimitet.

Da u BiH ima prava i pravde, kako tvrdi Dodik, iz ove države bi bio proteran stranac koji se lažno predstavlja kao visoki predstavnik.

-Kako da ova zemlja funkcioniše na ovaj način? Šefik DŽaferović priča kako treba poštivati Dejtonski mirovni sporazum, a ne vraćati se nazad. To znači da sve ono što su maznuli od Republike Srpske treba tako i da ostane. Ne može tako, rekao je Dodik.

On ističe da vlast Republike Srpske želi da se poštuje Dejtonski mirovni sporazum, a onda se za nju kaže da je antidejtonska.

Visoki predstavnik Kristijan Šmit, danas je pre glasanja u Narodnoj skupštini RS, pozvao je poslanike da ispoštuje svoje obaveze u skladu sa Ustavom BiH, pokažu odgovornost prema javnom zdravlju i dobrobiti građana i da ne idu u usvajanje Predloga zakona o lekovima i medicinskim proizvodima RS.

Šmit je naveo da "Zakon o lekovima i medicinskim sredstvima RS" predstavlja ozbiljno osporavanje nadležnosti i nesmetanog funkcionisanje Agencije za lekove i medicinska sredstva BiH.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)