DODIK ODGOVORIO ŠMITU: Da je pravde i prava bio bi proteran

S. M.

20. 10. 2021. u 18:55

BIH nema visokog predstavnika, a ovaj što se lažno predstavlja i piše neka saopštenja nije nikakav visoki predstavnik, izjavio je Milorad Dodik srpski član Predsedništva i lider SNSD.

ДОДИК ОДГОВОРИО ШМИТУ: Да је правде и права био би протеран

Foto Novosti

Dodik kaže da ni jedna akcija ni dopis "ovog koji se zove Šmit", ne predstavlja ništa osim stavove jednog stranca.

- On je sad počeo da preti svakom članu parlamenta. To je neka nova praksa. On poziva na neko ispunjavanje obaveza u skladu sa Ustavom BiH. Pa mi to i radimo jer je zdravstvo u nadležnosti entiteta, a ne države, rekao je Dodik.

On je ponovio da Šmita nije imenovao Savet bezbednosti UN te da stoga nema legitimitet.

Da u BiH ima prava i pravde, kako tvrdi Dodik, iz ove države bi bio proteran stranac koji se lažno predstavlja kao visoki predstavnik.

-Kako da ova zemlja funkcioniše na ovaj način? Šefik Džaferović priča kako treba poštivati Dejtonski mirovni sporazum, a ne vraćati se nazad. To znači da sve ono što su maznuli od Republike Srpske treba tako i da ostane. Ne može tako, rekao je Dodik.

On ističe da vlast Republike Srpske želi da se poštuje Dejtonski mirovni sporazum, a onda se za nju kaže da je antidejtonska.

Visoki predstavnik Kristijan Šmit, danas je pre glasanja u Narodnoj skupštini RS, pozvao je poslanike da ispoštuje svoje obaveze u skladu sa Ustavom BiH, pokažu odgovornost prema javnom zdravlju i dobrobiti građana i da ne idu u usvajanje Predloga zakona o lekovima i medicinskim proizvodima RS.

Šmit je naveo da "Zakon o lekovima i medicinskim sredstvima RS" predstavlja ozbiljno osporavanje nadležnosti i nesmetanog funkcionisanje Agencije za lekove i medicinska sredstva BiH.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (6)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju