POSLE PRIJAVE UKLONICI ČITAVU DEPONIJU: Kako je komunalni policajac “pokucao na vrata” firme iz Bijeljine (FOTO)

V. MITRIĆ

05. 10. 2021. u 19:16

KOMUNALNI policajac Ratomir Draganić iz Bijeljine primio je prijavu da je na takozvanim drinskim staračama u blizini Pavlović mosta jedna od firmi iz ovog grada bacila veću količinu smeća na divlju deponiju.

ПОСЛЕ ПРИЈАВЕ УКЛОНИЦИ ЧИТАВУ ДЕПОНИЈУ: Како је комунални полицајац “покуцао на врата” фирме из Бијељине (ФОТО)

Foto: V. Mitrić

Posle njegove brze reakcije predstavnici firme ne samo da su odneli svoj otpad, nego su uklonili - celu deponiju!

Draganić ističe da je na toj lokaciji, kada je reč o količini, zatečeno oko 50 kamionskih prikolica smeća, od čega je devedeset odsto bio građevinski šut, a ostatak komunalni otpad.

- Ljubitelji prirode i ekološki aktivisti iz našeg grada objavili su fotografije deponije na „Fejsbuku“, posle čega sam odmah reagovao. Tamo sam, između ostalog, pronašao bačen arhivski materijal jednog preduzeća, pa sam posetio njihovu upravu. U okviru zakonskih ovlašćenja naredio sam da sklone ono što su bacili, a oni su unajmili izvršioca koji je počistio celu deponiju u toku jednog dana - naglasio je Draganić.

Podsetio da su za vreme njegovog mandata načelnika Komunalne policije, kao i tokom obavljanja dužnosti komunalnog policajca, uklonjene i druge velike deponije, poput one iza „Semberskog salaša“, u naseljima Koviljuše, Patkovača, i u Pučilama kod kružnog toka.

- Pozivam sugrađane da, ukoliko primete da neko odlaže otpad na neprimeren način, podnesu prijavu Komunalnoj policiji, jer je borba za zdravu životnu sredinu borba svih nas – dodao je Draganić.

Ratomir Draganić, inače oficir pešadije, poznat je i kao neko ko se istakao u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu. Ratni vojni je invalid, borac prve kategorije, a za ratne zasluge odlikovan je Karađorđevom zvezdom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri