DODIK SE OGLASIO O OTKAZIVANJU VEŽBE NA MANJAČI: Ovo je frontalni napad na Srbiju i srpski narod

Novosti online

04. 10. 2021. u 20:00

POVODOM jednostrane odluke ministra odbrane u Savetu ministara Sifeta Podžića, o odlaganju zajedničke vojne vežbe Vojske Srbije i Oružanih snaga BiH koja je trebalo da bude održana na Manjači krajem sedmice, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je Podžić ovim učinio krivično delo zloupotrebe nadležnosti i ovlašćenja.

ДОДИК СЕ ОГЛАСИО О ОТКАЗИВАЊУ ВЕЖБЕ НА МАЊАЧИ: Ово је фронтални напад на Србију и српски народ

Foto: Novosti

Ovo je, ističe Milorad Dodik, frontalni napad na Srbiju i srpski narod, njegova prava i njegove interese, a naš interes i pravo je bilo da uživamo u vojnoj zajedničkoj vojnoj vežbi".

- Podžić nije imao ovlašćenje Predsedništva i time je učinio krivično delo zloupotrebe nadležnosti i na taj način će biti tretirano ovo pitanje. S druge strane, ovo je čisti akt mržnje prema srpskom narodu i Srbiji kao državi. Sve vreme se pokušava, nakon donošenja odluke u Predsedništvu, da se opstruiše ovakva odluka i sada potpuno neovlašćeno, navodeći razloge koji ne stoje - naveo je Dodik za RTRS.

Podžić je, kaže Dodik, pokušao da izmanipuliše javnost i verovatno pod političkim uticajem (predsedavajućeg Predsedništva BiH Željka) Komšića i (bošnjačkog člana Šefika) Džaferovića, donese jednu takvu nezakonitu odluku.

- Žao mi je zbog toga. Očigledno da će ovo dovesti do usložnjavanja kompletnih odnosa, još dodatno na nivou BiH - ocenio je Dodik.

Ovo je, naglašava on, apsolutno upereno protiv svega što je srpsko, "jer se Podžić predstavlja kao ministar odbrane BiH i time je pokazao uski pristup problemima u BiH".

- I ovo me samo ohrabruje u nastojanju da će Republika Srpska shvatiti da je neophodno da povučemo našu saglasnost o formiranju Oružanih snaga BiH i da vratimo našu nadležnost u okvire Srpske vezano za vojsku i da pristupimo formiranju Vojske Republike Srpske u skladu sa Ustavom BiH i Ustavom Republike Srpske - istakao je Dodik.

(RTRS)

BONUS VIDEO: Milo i Čanak haos na Cetinju organizovali uz čivas i pivo

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!