I PORED pisma u kojem je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik upoznao generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Antonija Gutereša da Željko Komšić u Njujorku boravi bez saglasnosti Predsedništva, Komšiću će biti omogućeno da govori na Generalnoj skupštini UN.

Komentari (4)

rst

22.09.2021. 00:45

Iako Komsic ne smije da se pojavi niti u jednoj hrvatskoj ili srpskoj opstini u BiH ali sa uvazavanjem ga prima UN klovn, sve to govori da ce SAD i zapadna Evropa da prodaju i Hrvate i Srbe i da BiH zele da ostave muslimanskim fundamentalistima na izvolite, kao kompenzaciju za neku drugu teritoriju... Sad ce se pojaviti ovde kao spasioci jer su ipak pobjegli iz...

Dragan R

22.09.2021. 09:51

@Pero... A to što ste vi napisali je samo dokaz da imate problem sami sa sobom. Nije ovde reč ni o Dodiku ni o bilo kom drugom političaru. Apsolutno je irelevantno ko šta o njemu misli i u samoj BiH a kamo li u svetu. On je legalni i legitimni predstavnik srpskog naroda u predsedništvu BiH i dok je to što jeste njegov glas u predsedništvu BiH je glas srpskog naroda, bez koga nije moguće doneti nikakvu validnu odluku. Na tim principima je Dejtonskim mirovnim sporazumom koji je potvrđen u SB UN napravljena i definisana država BiH, a generalni sekretar UN Gutereš svojim ignorisanjem Dodikovog upozorenja pljuje i po tom sporazumu i po samim UN koje predstavlja. Bez odluke predsedništva BiH i bez usvojene platforme za njegov nastup na Generalnoj Skupštini UN, Komšić nema nikakva prava da se u ime BiH tamo pojavi i drži govor.