MILAN PUCAO TAJKUNU U USTA?

S. M.

13. 09. 2021. u 06:37

MILAN Reljić (52) iz Banjaluke, svedok pokajnik u predmetu "Trezor" koji se godinama vodi pred pravosuđem Srpske, osumnjičen je da je pre 16 godina u Zagrebu u usta pucao banjalučkom biznismenu Ljubomiru Gladoviću (60) i tako ga pokušao ubiti.

МИЛАН ПУЦАО ТАЈКУНУ У УСТА?

FOTO: Depositphotos

Naime, bez navođenja Reljićevog identiteta, zagrebačka policija saopštila je da su rasvetlili pokušaj likvidacije Gladovića, kojem je 2005. u stanu u Novom Zagrebu pucano u usta, a zatim su ga napadači ostavili misleći da je mrtav.

Za ovaj napad terete slovenačkog državljanina (61), ali i bosanskohercegovačkog, čiji identitet nije saopšten, a hrvatski mediji objavili su da je u pitanju Reljić.

Policija iz Hrvatske saopštila je da su slučaj istraživali uz međunarodnu policijsku saradnju s kolegama iz Nemačke i BiH.

Prema sumnjama policije, 2005. godine oko osam sati u Zagrebu u ulici Vajdin venac, u nameri da ubije Gladovića, navodno je Reljić došao ispred stana na šestom spratu stambene zgrade, u kojem je Gladović u to vreme stanovao, čekajući trenutak njegovog izlaska.

Foto Nezavisne

Radenko Reljić

Nakon što je, kako se sumnja, dočekao taj trenutak, ugurao ga je ponovo u stan, srušio i udarao ga rukama i nogama po telu. Potom je, sumnja se, državljanin Bosne i Hercegovine najverovatnije iz automatskog pištolja s prigušivačem ispalio jedan hitac u glavu Gladovića i teško ga ranio, te se dao u bekstvo, odnoseći ujedno sa sobom i Gladovićevu torbicu u kojoj je bio novac, uz dokumente. Gladović ima i državljanstvo Hrvatske i živi na Rabu.

DOBACIO - "MRTAV SI"

Predmetom "Trezor", gde je Reljić bio svedok pokajnik, obuhvaćeno je više optuženih za pljačke u kojima je ukradeno oko dva miliona maraka. Podsećanja radi, 2018. godine je optuženi u ovom predmetu Siniša Straživuk optužio Reljića da je "plaćeni ubica" te da je učestvovao u likvidacijama u Zagrebu i Banjaluci. Spekulisalo se i da je Reljić tokom izlaska iz sudnice navodno dobacio Straživuku: "Mrtav si".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!