ZAPALIO KUĆU, PA NAPAO VATROGASCE: Incident iznenadio sve tokom gašenja velikog požara na području sela Kremeni Do kod Trebinja

D. CURAĆ

25. 08. 2021. u 22:43

KIŠA je ugasila veliki požar na području grada Trebinja, gde su tamošnjim vatrogascima pomagale i kolege iz Gacka i Bileće.

ЗАПАЛИО КУЋУ, ПА НАПАО ВАТРОГАСЦЕ: Инцидент изненадио све током гашења великог пожара на подручју села Кремени До код Требиња

Foto D. Curać

Međutim, ovaj veliki požar na kraju je obeležio incident u selu Kremeni Do kod Trebinja gde je meštanin zapalio svoju kuću i automobil, a potom napao vatrogasce koji su došli da lokalizuju požare. Kako kaže komandir Vatrogasne jedinice Gacko, Aleksa Vučković, njegov tim nikada nije doživeo tako nešto, a više od jednog časa vodili su borbu malo sa požarom malo sa meštaninom.

- Došli smo u Kremeni Do da isporučimo vodu stanovnicima, a u jednom trenutku meštani su počeli trčati prema nama. Vikali su kako njihov komšija pali kuću i štalu, a da je već zapalio automobile. Odmah smo otrčali, razvukli creva i počeli da gasimo - rekao je Vučković.

Foto V. J Gacko

Čovek koji je zapalio sve to na početku im nije pravio problem. Međutim, to je trajalo samo kratko.

- Prvo je počeo da nas verbalno napada, a potom uzeo ručnu pilu i krenuo prema meni. Bio sam primoran da ga odbijem šmrkom, što je uradio i moj kolega. On se zatim usmerio na creva koja su bila razvučena od kamiona do njegovog dvorišta, pa smo čas trčali da mu gasimo kuću, a čas da njega odbijemo od creva. Zašto je sve to radio nije nam poznato - dodao je Vučković.

Borba sa meštaninom vođen, je sve do dolaska trebinjske policije, koja ga je potom odvela u stanicu.

O ovom slučaju oglasili su se i iz Policijske uprave Trebinje. Kako je navedeno u saopštenju u selu Kremeni Do u Trebinju lice čiji su inicijali D. Ž. namerno je zapalilo svoju porodičnu kuću i automobil i protiv njega će Okružnom javnom tužilaštvu biti dostavljen izveštaj o izvršenom krivičnom delu izazivanje opšte opasnosti. U saopštenju se navodi da je Policijskoj stanici Trebinje u 18.05 prijavljeno da je lice D. Ž. namerno zapalilo kuću i automobil "zastava 128".

ZGARIŠTE Zapaljeni automobil, kuća i štala, Foto D. Curać

OPASNOST

DEŽURNI tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju događaj je kvalifikovao kao krivično delo izazivanje opšte opasnosti, a nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta, protiv osumnjičenog će Okružnom javnom tužilaštvu biti dostavljen izveštaj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SRPSKA HEROINA KOJOJ SU UBILI DECU ZA NOVOSTI: Dobila sam dodatnu snagu kad sam videla da naš toliki narod kaže NE rezoluciji o genocidu