UHVATE 1.000 PIJANIH VOZAČA! Alarmantni rezultati saobraćajnih kontrola sprovedenih tokom avgusta na putevima Srpske

O. M.

26. 08. 2021. u 09:53

MINISTARSTVO unutrašnjih poslova Republike Srpske u dane vikenda iz saobraćaja prosečno isključi 1.048 vozača, zbog vožnje u pijanom stanju!

УХВАТЕ 1.000 ПИЈАНИХ ВОЗАЧА! Алармантни резултати саобраћајних контрола спроведених током августа на путевима Српске

Foto Z. Jovanović

Na to ukazuju rezultati represivnih policijskih akcija sprovedenih u avgustu ove godine u okviru kampanje "Vozi oprezno, putuj bezbedno".

- U pet akcija koje su se sprovodile u dane vikenda iz saobraćaja je isključeno ukupno 5.224 vozača, zbog vožnje u pijanom stanju. To je u proseku 1.048 vozača svakog vikenda - saopštio je MUP Srpske.

Minulog vikenda, od 20. do 23. avgusta "uhvaćeno" je 706 pijanih vozača. Od toga su 92 uhapšena do otrežnjenja jer su vozili sa preko 1,5 promila akohola u organizmu, dok je 21 vozaču izmereno preko dva promila u dahu.

Foto N. Fifić

- Isključeno je osam vozača zbog odbijana alko-testa, 24 zbog odbijanja testiranja na droge ili psihoaktivne lekove, dok su četiri vozača bila pozitivna na droge - navode u MUP RS.

Ne računajući vožnju pod dejstvom alkohola i opijata, u akciji je otkriveno još 3.056 počinjenih prekršaja.

- Najviše prekršaja 432 odnosi se na nekorišćenje sigurnosnog pojasa, 282 na nekorišćenje sedalice ili nepravilnog prevoženja dece, 52 prekršaja zbog isteka registracije i 42 prekršaja na upravljanje motornim vozilom pre sticanja prava na to - navodi se u saopštenju.

U MUP RS napominju da će i u narednom periodu nastaviti sa represivnim akcijama, u cilju unapređenja stanja bezbednosti saobraćaja i smanjenja broja poginulih.

Foto MUP RS

NAJČEŠĆE SE GINE LETI

NAJVEĆI broj saobraćajnih nesreća, s poginulim ljudima, u Srpskoj se dešava u letnjem periodu. Ovog jula u saobraćajnim nesrećama je poginulo 14 osoba, što je dvostruko više nego lane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju