OTKRIVEN ČITAV ARSENAL: Evo šta je granična policija BiH zaplenila, oružje trebalo da završi u Francuskoj (FOTO)

V. MITRIĆ

07. 08. 2021. u 18:02

PRIPADNICI Središnjeg istražnog tima Granične policije BiH u okviru akcije „Tranzit“ sproveli su pretrese na više lokacija na području Orašja.

ОТКРИВЕН ЧИТАВ АРСЕНАЛ: Ево шта је гранична полиција БиХ запленила, оружје требало да заврши у Француској (ФОТО)

Foto. Granična policija

Tokom akcije uhapšen je C. M. državljanin BiH.

Akcije su usledile zbog sumnje da je počinjeno krivično delo neovlašćen promet oružjem, vojnom opremom  i proizvodima dvostruke namene“, zbog sumnje da su pripadnici organizovane grupe u proteklom razdoblju učestvovali u pronalasku oružja na području BiH s ciljem daljeg krijumčarenja iz BiH u Francusku, pri čemu je na području Orašja otkriveno i pronađeno desetak automatskih i poluautomatskih pušaka i drugih delova za oružje.

- Granična policija BiH kontinuirano sprovodi aktivnosti sprečavanja prekograničnog kriminala. Pripadnici Središnjeg istražnog tima GPBiH, u nizu operativnih akcija, pokazali su maksimalnu ustrajnost i profesionalnost, pa im se zahvaljujem na još jednoj uspešno realizovanoj operativnoj akciji. Tokom aktivnosti na OA Tranzit, ostvarena je saradnja i s Obaveštajno-bezbednosnom agencijom BiH, Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstvom unutašnjih poslova Posavske županije te partnerskim agencijama iz Francuske, kojima ovim putem zahvaljujem na saradnji, kao i Tužilaštvu BiH pod čijim nadzorom su provedene aktivnosti rekao je direktor Granične policije BiH Zoran Galić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)