NA PODRUČJU OPŠTINE UGLJEVIK GRADIĆE SE HRAM: Mesna zajednica Mezgraja sprema svoju bogomolju

V.Mitrić

15. 07. 2021. u 11:00

EPISKOP zvorničko-tuzlanski Fotije sa načelnikom Ugljevika Vasilijem Perić posetio je ugljevičku mjesnu zajednicu Mezgraja-Kose u kojoj je planirana gradnja budućeg hrama.

НА ПОДРУЧЈУ ОПШТИНЕ УГЉЕВИК ГРАДИЋЕ СЕ ХРАМ: Месна заједница Мезграја спрема своју богомољу

FOTO: V.M.

Episkop Fotije izrazio je zadovoljstvo jer će se u ovom podmajevičkom jestu graditi hram koji će biti posvećen Svetoj Trojici.

- Imamo i priložnika koji će pokloniti zemlju za budući hram, a svi meštani su jedinstveni da sagrade svetinju, a uskoro ćemo pobiti krst i osvetiti zemlju gdje će krenuti gradnja - rekao je Fotije.

FOTO: V.M.

U razgovoru sa eštanima, episkop Fotije, naglasio je da će ih budući hram okupljati, sabirati te da će biti jesto okupljanja ljudi ovog kraja.

Episkop Fotije je posetio i prirodne lepote sela Mezgraja, dva jezera, koja su nastala za potrebe eksploatacije uglja i rada Rudnika i termoelektrane Ugljevik.

- Ovde je prostor za turizam, kao i izletište za meštane ovog dela, a načelnik Vasilije Perić ima ideje i da to ukomponuje u turističku ponudu - zaključio je Fotije.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić rekao je da su meštani Mezgraje izrazili želju da grade hram te da će lokalna uprava podržati sve njihove inicijative.

FOTO: V.M.

- Upoznali smo Episkopa Fotija sa ovim predivnim predelima u Mezgraji, kao i sa turističkim potencijalima ovog dela naše opštine - dodao je Perić. U narednom periodu uradićemo određene projekte iz oblasti turizma na ovim destinacijama koji će biti na korist Ugljevika i svih meštana.

Perić je zahvalio episkopu Fotiju jer je okupio brojne  vjernike, meštane ovog kraja,  u molitvi, ljubavi i sabornosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!