NASTAVLJENO SUĐENJE SINIŠI ŠAKIĆU: Motociklista pitao - "Jesi li siguran da je to on"

O. MATAVULj

06. 07. 2021. u 18:58

SLAVEN Marić, svedok tužilaštva na suđenju za ubistvo Slaviše Ćuluma, u vreme zločina je čuo pucnjavu i ubrzo je nedaleko od njega prošao motor sa kojeg je čuo glas kako govori: - Jesi li siguran da je to to, da je to on? -

НАСТАВЉЕНО СУЂЕЊЕ СИНИШИ ШАКИЋУ: Мотоциклиста питао - Јеси ли сигуран да је то он

FOTO: Printskrin ATV

Za zločin je optužen Siniša Šakić zvani Kinez, koga optužnica tereti da je zajedno s nepoznatom osobom 15. maja prošle godine iz zasede ubio Ćuluma na makadamskom putu u Dragočaju, nakon čega su pobegli motociklom.

- Šetao sam s decom i dok smo sporednim putem išli ka kući čuo sam pucnjavu, što je čuo i komšija Ivo Bogdanović. Radilo se o 7-8 brzih, kratkih, uzastopnih pucnjeva, a 15 sekundi kasnije još nekoliko pojedinačnih. Posle pet minuta čujem da putem Motike - Dragočaj nailazi motor, laganog zvuka, a onda glas kako govori: "Jesi li siguran da je to to, da je to on?" - rekao je Marić.

Svedok kaže da motor nije video, jer se između njega i puta nalaze zelenilo i šiblje. Pojasnio da je od puta bio udaljen 30 metara vazdušnom linijom, ali je uveren da je glas došao s motocikla. Međutim nije mogao da se izjasni koliko je osoba bilo na motoru i da li je to neko govorio na telefon ili se direktno obraćao drugoj osobi.

Na pitanja Šakićevog branioca Željka Šurlana svedok je detaljno opisao gde se nalazio kada je čuo glas i šta se nalazilo oko njega. Dodao je u to vreme na putu video manji kamion i karavan. Kaže da je, između pucnjave i nailaska motora, do njega naišla rođaka koja je preuzela njegovo mlađe dete. Na pitanje da li je na putu video biciklistu i ljude na njivi, svedok je odgovorio da ih nije video. Pojasnio je da taj kraj dosta miran, ali da povremeno dolaze lovci, te da se čuje njihova pucnjava. Potvrdio je i da je išao u školu sa Nedeljkom Ćulumom, pokojnim Slavišinim bratom, koji je takođe ubijen.

- Prigovaramo iskazu svedoka, jer je očigledno da nagađa. Između njega i puta su dva reda drveća i šiblja, ništa nije mogao videti, a ni čuti - rekao je Šurlan.

Iskaz je dao i 85-godišnji Ivo Bogdanović, čije je ispitivanje bilo otežano jer mu je sluh oštećen i nosi slušni aparat. Svedočio je pomoću slušalica potvrdivši da je 15. maja prošle godine čuo pucnjavu, što mu je potvrdio i komšija Slaven, a kasnije je video motor koji je "proleteo kao metak" sa dvojicom muškaraca u maskirnim uniformama. Ivo kaže da je dan pre ubistva šetao svojom šumom i ugledao devet odsečenih drva, promera 10-15 cm, nedaleko od mesta zločina.

- Taj dan sam na makadamskom putu video dva "dečaka" (mlađa muškarca,op.a.) u vojnim maskirnim uniformama. Nosili su pletene kape na glavi, preko lica su imali hiruršku masku, a jedan je nosio ruskak na leđima. Prošli su pored mene i rekli mi "zdravo". Odgovorio sam "zdravo", ali ih nisam smeo gledati u oči - ispričao je Ivo.

"Dobro jutro"

Na ranijem ročištu svedok Ljuba Opačić je ispričala da je u blizini mesta zločina, danima pre ubistva, videla dva maskirana muškarca. Na glavama su imali fantomke i pozdravili su je rečima "dobro jutro". Uzvratila je pozdrav i brže bolje se udaljila. Ni ona, ni Ivo Bogdanović se nisu izjasnili zašto to nisu prijavili, niti ih je to bilo ko pitao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024