ZA POBOLJŠANJE KVALITETA I VEĆE PLATE: Srpska dobila Udruženje vaspitača i stručnih saradnika

N. ĐURIĆ

04. 07. 2021. u 16:30

NA okupljanju Aktiva direktora predškolskih ustanova sa predstavnicima resornog ministarstva i Republičkog pedagoškog zavoda u Derventi, osnovano je Udruženje vaspitača i stručnih saradnika Republike Srpske za čijeg predsednika je izabran Slaviša Vujanović iz Bijeljine.

ЗА ПОБОЉШАЊЕ КВАЛИТЕТА И ВЕЋЕ ПЛАТЕ: Српска добила Удружење васпитача и стручних сарадника

Foto: N. Đurić

Sedište novoformiranog udruženja biće u Trebinju, a za predsednika Osnivačke skupštine izabrana je Slađana Vladičić iz Foče.

Uz poboljšanje kvaliteta u toj oblasti, jedna od gorućih tema skupa u gradu na Ukrini bili su i zahtev za povećanje plata i bolji status radnika u predškolskim ustanovama.

Foto: N. Đurić

– Plate vaspitača u Derventi su usaglašene sa platama lokalne uprave u skladu sa zakonom predviđenim koeficijentima. Tako naši vaspitači imaju i za 1,2 veći koeficijent od onog predloženog Republičkim kolektivnim ugovorom. Pored povećanja plata zaposlenim, jedan od zaključaka je slanje predloga Savezu opština i gradova i Ministarstvu prosvete da se izjednače koeficijenti za plate radnika u predškolskim ustanovama sa radnicima u lokalnim upravama, jer pojedine lokalne zajednice to još nisu uradile-naglasila je Gordana Simić, direktor drvarskog vrtića "Trol“ domaćin sastanka i jedan od inicijatora formiranja udruženja.

Sastanku Aktiva direktora je prisustvovalo 25 direktora javnih predškolskih ustanova od ukupno 42 u Republici Srpskoj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili