DALI KRV 300 PUTA! Humana i jedinstvena porodica Simić iz majevičkog mesta Tobut

B. Milošević

26. 06. 2021. u 07:12

U PORODICI Simić iz majevičkog mesta Tobut kod Lopara, poznatoj po humanosti, Svetski dan dobrovoljnnih davalaca krvi obeležili su na svoj način.

ДАЛИ КРВ 300 ПУТА! Хумана и јединствена породица Симић из мајевичког места Тобут

Foto B. Milošević

Jovica Simić (65), njegova supruga Bosiljka (64), sinovi Dragan (43) i Goran (40) do sada su darovali krv, dragocenu tečnost koja spasava život više od 300 puta, i po tome su jedinstveni u regionu.

Jovica, penzionisani vozač, koji je radni vek proveo u Ljubljani i na Ugljevičkom rudniku, kaže da je za protekle 44 godine dao krv oko 130 puta, o čemu svedoče brojna priznanja plakete i medalje, ali i usmene priče Majevičana o humanosti porodice Simić i njihovoj spremnosti da uvek pomognu.

- Jednom prilikom, mislim da je bila saobraćajka, a to je i televizija zabeležila, u jednoj prostoriji smo, istovremeno davali krv ja i moji sinovi Dragan i Goran. Prvi put sam dao krv tokom služenja vojnog roka u Kragujevcu 1976. godine, a onda gde god je trebalo širom bivše Jugoslavije - u Ljubljani, Tuzli, Loznici, više puta na VMA, Svilajncu, Koceljevi, Bijeljini, Šapcu - priseća se Jovica.

Njega su na tom humanom putu sledili i supruga Bosiljka i sinovi Goran i Dragan.

- Više od 40 puta sam darovala krv, a sinovi po 80 puta. Neka smo spasili samo jedan život, naša sreća je neizmerna - priča Bosiljka.

AKO ZATREBA UVEK SU TU

ZBOG godina starosti prestaje nam aktivno članstvo u DDK "Zdravlje", ali ako zatreba, za nečiji spas uvek smo tu.

- Raduje nas što će sinovi još dugo biti davaoci krvi i što ih to čini još boljim ljudima - poručuju humani ljudi Jovica i Bosiljka Simić iz Tobuta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024