INCIDENT U SARAJEVU: Srpske novinarke suspendovane zbog tzv. Armije BiH

V. C. S.

17. 06. 2021. u 12:56

SRPSKE novinarke Gordana Dragutinović Mutić, urednica u Informativnom programu BHRT u Sarajevu, i voditeljka Zorica Jorgić suspendovane su i čeka ih disciplinski postupak, objavio je UNS.

ИНЦИДЕНТ У САРАЈЕВУ: Српске новинарке суспендоване због тзв. Армије БиХ

Foto Vikipedija

Odluku o kažnjavanju doneo je generalni direktor te medijske kuće Belmin Karamehmedović pošto je, 11. juna, u informativnom programu emitovana vest u kojoj je "Armija RBiH nazvana takozvanom".

U zvaničnom saopštenju iz BHRT, javnog servisa BiH, navodi se kako se "netačno i nedopustivo" karakterisanje Armije RBiH kao "takozvane", smatra "teškim profesionalnim propustom i ozbiljnim utrožavanjem interesa BHRT". Dodaje se i da neće biti "tolerisana samovolja pojedinaca koji krše uređivačke smernice BHRT".

Karamehmedović je dao nalog da se ispita i odgovornost urednika Informativnog programa Jelene Radojević Kapor, a njegovim odlukama prethodile su burne reakcije pojedinih bošnjačkih udruženja, ali i javne pretnje Mutićevoj i Jorgićevoj.

Udruženje novinara Republike Srpske najoštrije je osudilo pretnje i zatražilo da nadležni reaguju i "kazne sve zbog kojih se kolege na BHRT u Sarajevu osećaju nesigurno". Direktoru Karamehmedoviću sugerisali su da obustavi postupak i srpskim kadrovima omogući bezbedan i nesmetan rad. Kako su naglasili, dodatnu zabrinutost izazvala je činjenica da pretnje novinarima i urednicima iz RS stižu "kada nema ni nagoveštaja kažnjavanja osoba koje su u januaru pozvale na linč direktorke BH Radija Pejke Medić i članova njene porodice".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!