BHRT JE MEDIJ PO MERI POLITIČKOG SARAJEVA: Poslanik SNSD Sanja Vulić o progonu srpskog kadra sa javnog servisa BiH

S. M.

15. 06. 2021. u 17:44

POSLANIK SNSD u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da je "smena i odmazda srpskog kadra u tzv. BHRT jednostrana u smislu da sve što je iz Republike Srpske može i ima odrednicu “tzv.”, dok se to ne sme i ne može primeniti na FBiH.

БХРТ JE МЕДИЈ ПО МЕРИ ПОЛИТИЧКОГ САРАЈЕВА: Посланик СНСД Сања Вулић о прогону српског кадра са јавног сервиса БиХ

Foto: SNSD

- Svi znamo da bi BHRT trebalo da bude javni servis svih, iako je generalni direktor BHRT Belmin Karamehmedović predstavlja samo svojom, tj. bošnjačkom. Ovi jednostrani potezi su samo dokaz koliko ovaj “javni servis” niti je javni, niti je servis, jer bi trebalo da baštini tradiciju dejtonske BiH, a ne BiH po meri političkog Sarajeva - istakla je Vulićeva.

Ona je poručila da se niko od zaposlenih u BHRT ne nada da se ova borba završava na ovoj izjavi, ovo je početak vraćanja Srba u ravnopravan, radnopravni odnos bar u zajedničkim institucijama, pa i u tzv. BHRT.

Vulićeva je uputila poslaničko pitanje Karamehmedoviću u kojem je zatražila detaljnu informaciju o pokretanju disciplinske odgovornosti s obzirom da je to ugrozilo bezbednost novinarki srpske nacionalnosti u FBiH i upitala ga da li je spreman da snosi odgovrnost za svoje jednostrane postupke.

Karamehmedović je juče doneo odluku o pokretanju disciplinskog postupka i suspenziji urednice u Informativnom programu BHT1 Gordane Dragutinović Mutić i voditeljke vesti Zoricu Jorgić. U saopštenju iz BHRT je navedeno da je u informativnim emisijama BHT1 11. juna došlo do, kako kažu, "netačnog i nedopustivog karakterisanja Armije BiH takozvanom", što smatraju "teškim profesionalnim propustom i ozbiljnim ugrožavanjem interesa BHRT".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)