LEPE VESTI U REPUBLICI SRPSKOJ: Ministarstvo isplatilo novac za povećanja plata radnicima

S. M.

14. 06. 2021. u 17:37

MINISTARSTVO privrede i preduzetništva RS isplatilo je ukupno 4.911.857,24 KM privrednim subjektima u Srpskoj, u skladu sa Zakonom o podsticajima u privredi RS, na ime podsticaja za povećanje plata radnika.

ЛЕПЕ ВЕСТИ У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ: Министарство исплатило новац за повећања плата радницима

Foto Arhiva

Za treći obračunski period jul - decembar 2020. godine stiglo je ukupno 429 prijava, dok su sredstva odobrena za 395 privrednih subjekata za 14.074 radnika, a odnose se na zahteve koji su dostavljeni u periodu od 01.01 do 01.03.2021. godine.

Pravo na podsticajna sredstva imala su privredna društva i preduzetnici, koji su povećali plate zaposlenih, a ispunjavaju opšte i posebne uslove Zakona o podsticajima u privredi RS.Po opštinama/gradovima najveći iznos podsticaja za povećanje plate radnika dodeljen je privrednim subjektima sa područja grada Banjaluka, a zatim slede grad Bijeljina i opština Stanari. Najveće iznose u dodeli podsticaja za povećanje plate radnika imaju privredni subjekti iz oblasti prerađivačke industrije i oblasti proizvodnje električne energije.

- Ministarstvo privrede i preduzetništva izvršiće u narednom periodu analizu primene Zakona o podsticajima u privredi RS koja će obuhvatiti četiri obračunska perioda za podsticaj za povećanje plate radnika - navodi se u saopštenju Ministarstva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)