STANIVUKOVIĆ ČESTITAO BANJALUČANIMA SPASOVDAN: Budite ponosni što ste deo ovog grada (FOTO)

S.M.

10. 06. 2021. u 16:51

GRADONAČELNIK Banjaluke Draško Stanivuković čestitao je krsnu slavu grada i Hrama Hrista Spasitelja, poručivši da Spasovdan, kao starozavetna slava, simbolično ukazuje na uzdizanje – vaznesenje grada iz pepela i neuništivu nadu i veru u budućnost.

СТАНИВУКОВИЋ ЧЕСТИТАО БАЊАЛУЧАНИМА СПАСОВДАН: Будите поносни што сте део овог града (ФОТО)

Foto: A.Cavić

Radostan sam i zahvalan Bogu što smo na dan Vaznesenja Isusa Hrista okupljeni oko našeg zaštitnika, kao što se porodice okupljaju, a kako bismo u miru i sabornosti proslavili našu krsnu slavu. Dragi Banjalučani, budite ponosni što ste dio ovog grada i što je on dio vas – istakao je gradonačelnik.

On je poželio da krsnu slavu, ali i svaki drugi praznik u našem gradu provedemo u miru, blagostanju, toleranciji i ljubavi jednih prema drugima, te da se nađemo u nevolji onima kojima je to potrebno.

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik čestitao je slavu grada Banjaluka - Spasovdan, sa željom da ovaj grad nastavi da se razvija na dobrobit svih njenih građana.

Dodik je izrazio uverenje da će gradska vlast biti posvećena izgradnji i razvoju Banjaluke kao savremenog evropskog grada u kojem je zadovoljstvo živjeti i raditi.

On je istakao da svaka lokalna zajednica, pa tako i Banjaluka zahtijeva dobru saradnju lokalne uprave i republičkih institucija što omogućava dalji napredak grada i realizaciju značajnih projekata s ciljem stvaranja još boljih uslova za život svih stanovnika i njihov ostanak u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana i predsedavajućeg Predsedništva.

– Povodom krsne slave grada Banjaluka Vaznesenja Gospodnjeg – Spasovdana, gradskoj vlasti, sveštenstvu banjalučke parohije i svim građanima Banjaluke, upućujem najsrdačnije čestitke sa željom da ovaj praznik bude proslavljen u duhu naše tradicije i običaja, naglasio je Dodik.

Foto: A.Cavić

 

Predsednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da je važno da Banjaluka nastavi da ide putem razvoja.

Čitav niz godina radili smo predano da od Banjaluke napravimo moderan evropski grad. Mislim da smo na tom putu uspjeli, bilo bi šteta da se taj razvoj zaustavi,rekla je Cvijanovićeva novinarima ispred Hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci, gđe prisustvuje Svetoj arhijerejskoj lirurgiji povodom proslave slave grada – Spasovdana.

Ona je rekla da je za razne intervencije potrebno da postoji dobra saradnja između lokalnih i republičkih vlasti, ističući da veruje da će ta saradnja biti takva.

– Najvažnije je da se razvijamo dalje i da Banjaluka može odgovoriti potrebama svojih građana, ali isto tako da može biti ogledalo Republike Srpske za sve one koji dođu u Banjaluku – istakla je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da je obeležavanja slave grada lep običaj koji sve ponovo okuplja.

U četvrtak, na dan slave – u Sabornom hramu Hrista Spasitelja održana je Sveta arhijerejska liturgija i Spasovdanska litija oko Sabornog hrama.

U 20 časova na platou ispred Hrama Hrista Spasitelja biće postavljena izložba „Sakralna arhitektura Eparhije banjalučke“. Program obilježavanja Spasovdana upotpunjen je manifestacijom „Dani Vlade Miloševića“, koja se u periodu od 7. do 15. juna održava na više gradskih lokacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)