KAMERE JE SNIMILE KAKO UZIMA NOVAC? Bankarka iz Banjaluke prisvojila preko 21.000 evera

O. M.

08. 06. 2021. u 13:16

BANjALUČKA policija podnela je prijavu tužilaštvu protiv službenice jedne banke Radmile Mikavice (61) iz Banjaluke zbog sumnje da je iz blagajne banke prisvojila 42.793 maraka (21.883 evra).

КАМЕРЕ ЈЕ СНИМИЛЕ КАКО УЗИМА НОВАЦ? Банкарка из Бањалуке присвојила преко 21.000 евера

Foto: Depositphotos

U policiji navode da se bankarka tereti da je počinila krivično delo pronevere kojom je banka oštećena za navedeni iznos.

- Prijavljena se sumnjiči da je u novembru 2020. godine, vršeći poslove bankara za finansijsko poslovanje u jednoj komercijalnoj banci, prisvojila novac u iznosu od 30.500 KM, koji je joj je bio poveren u radu - saopšteno je iz PU Banjaluka.

Pojašnjava se da je ova šalter službenica novac podigla i zadržala za sebe, dok je kroz aplikaciju bankarskog sistema isti iznos fiktivno prenela na zaduženje druge blagajne na kojoj je zaposlena njena koleginica. To je, prilikom kontrole, primećeno i sve je prijavljeno direktoru banke pa je pokrenuta istraga kojom se došlo do Mikavice.

- Ona se sumnjiči i da je u istom vremenskom periodu, van radnog vremena, iz dnevno-noćnog trezora, prisvojila priloženi pazar jednog privrednog društva u iznosu od 12.100 maraka. Na taj način banku je oštetila za ukupno 42.793 marke - navode u policiji.

Nezvanično saznajemo da su nadzorne kamere banke snimile Mikavicu kako prisvaja navedeni novac. Snimci su izuzeti i poslužiće kao dokaz u daljem postupku. Zasad nije poznato kakva je muka naterala službenicu banke da prisvoji novac s kojim je raspolagala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024