"KAPETAN MIŠA" GRUDI KRASI: Mladen Vasilić dobitnik priznanja Kapetan Miša Anastasijević

V. Mitrić

07. 06. 2021. u 21:16

MLADENU Vasilić, portparolu opštine Ugljevik je, na svečanosti u Banskom dvoru u Banjaluci, uručeno priznanje Katepan Miša Anastasijević.

КАПЕТАН МИША ГРУДИ КРАСИ: Младен Василић добитник признања Капетан Миша Анастасијевић

Foto: V. Mitrić

Prema oceni stručnog žirija, kojim godinama već predsedava profesor Radovan Pejanović, Vasilić je pedantan, uporan i istrajan hroničar svih događanja, pojava, problema, radosti i nevolja ljudi ovog dejela Republike Srpske, majevičkog i podmajevičkog kraja.

- Skoro da ne postoji nešto zanimljivo i važno da se dogodilo da Vasilić to nije zabeležio svojim darovitim perom, foto-aparatom i video-kamerom. Kao čovek koji ima istančan osećaj za informaciju, i po obrazovanju i po vokaciji, širi i kolegama, ne samo u Republici Srpskoj, nego i šire a čiji je pouzdan, saradnik i partner - kaže se u obrazloženju.

Svojim radom dao je pečat afirmaciji velikih manifestacija Ugljevika, koje su postale među najčuvenijim i na kulturnoj mapi sveta, kao što su festivali harmonike i folklora.

Vasilić je posebno posvećen radu i delovanju Srpske pravoslavne crkve, naročito Eparhije zvorničko-tuzlanske, prenoseći verno misiju Crkve u ovom delu Republike Srpske, neprestano podsećajući da je narod ovde odvajkada jako pobožan.

Foto: V. Mitrić

- Novinarsko pero i druga oprema koju ima Vasilić, naoružan dobrom voljom i ljubavlju prema novinarstvu, svom kraju, Republici Srpskoj i matici Srbiji, znanjem i umećem osvjetljava nepostojanje više medija u majevičkom i podmajevičkom kraju. Sve ove godine mnogo toga čini, sa velikim znanjem i umećem, uz veliku ljubav, ali volonterski, pa je ova nagrada, pored ostalog, i za takvo angažovano društveno delovanje koje treba da bude primer i uzor svima - pojasnio je  Pejanović.

Vasilić ističe da je privilegovan što je imao čast da na neki način da svoj doprinos velikim ljudima, srpskim rodoljubima i dobročiniteljima.

- Duboko sam zahvalan svima onima koji su vrednovali moj rad. Zahvalan sam iznad svega Bogu na ovoj časti - naglasio je Vasilić.

On kaže da je ponosan jer može da na ovaj način služi svom kraju, Republici Srpskoj i Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

Priznanje Kapetan Miša Anastasijević dodjeljuje se u okviru projekta “Put ka vrhu” za ostvarene rezultate u izgradnji i jačanju prosperiteta Republike Srpske pod pokroviteljstvom privrednih komora Srbije i Republike Srpske, u saradnji sa Univerzitetima Novi Sad, Beograd, Banjaluka i Istočno Sarajevo, a projekat realizuje Media Invent.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)