STARAC OTET PA UBIJEN! Službenik brčanskog suda Aladin Biser pod istragom zbog smrti Fetije Mihmića

O. MATAVULj

03. 06. 2021. u 07:13

ALADIN Biser (38), službenik Osnovnog suda u Brčkom, uhapšen je zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa smrću i otmicom Fetije Mihmića zvanog Opan (80), čije je telo prekjuče pronađeno u selu Jagodnjak kod Brčkog.

СТАРАЦ ОТЕТ ПА УБИЈЕН! Службеник брчанског суда Аладин Бисер под истрагом због смрти Фетије Михмића

Foto O. Matavulj

Mihmićev nestanak policiji je prijavljen u ponedeljak. U policiji Brčko distriktra navode da je porodica u prijavi navela da je Mihmić u jutarnjim satima otišao do grada da se nađe sa geometrom. U međuvremenu je prestao da se javlja na telefon, a poslednji put je viđen kod benzinske pumpe "Gas petrol". Porodica i prijatelji dali su se u potragu, da bi kod Partizanskog groblja pronašli njegov automobil koji je bio otključan.

- Nakon prijave policija je pod nadzorom tužilaštva preduzela mere na pronalaženju nestalog starca. Tokom potrage u utorak u 18 časova primljena je prijava da u selu Jagodnjak leži mrtvo telo starijeg muškarca - rekla je portparol policije Brčko distrikta Dževida Hukičević.

ŽRTVA Fetija Mihmić, Foto Fejsbuk

Na licu mesta izvršen je uviđaj tokom kojeg je utvrđeno da se radi o nestalom Mihmiću.

Pronađeni su i dokazi koji ukazuju da je starac ubijen. Radi utvrđivanja tačnog uzroka smrti tužilaštvo je naložilo da se izvrši obdukcija tela. Istovremeno, policija je nastavila da odmotava klupko zločina i došla do dokaza koji ukazuju da je Mihmićev nestanak umešan Aladin Biser.

- Tokom provođenja intenzivnih mera i radnji na utvrđivanju okolnosti nestanka F. M., slobode je lišen B. A. iz Brčkog zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo otmice - rekla je Hukičevićeva.

Ona kaže da policija i tužilaštvo nastavljaju rad na dokumentovanju svih činjenica i dokaza bitnih za rasvetljavanje nestanka i smrti Mihmića.

- O rezultatima istrage javnost će biti blagovremeno informisana - rekla je Hukičevićeva, ne želeći da otkrije da li je Biser osumnjičen za Mihmićevo ubistvo.

Nezvanično saznajemo da je nekadašnji službenik suda juče predat u nadležnost tužilaštva, i da će mu najverovatnije biti predložen jednomesečni pritvor.

Porodica stradalog Mihmića, po savetu policije, nije želela da otkriva bilo kakve informacije o celom slučaju.

OSUĐEN ZA DVA DELA

ALADIN Biser u februaru ove godine osuđen je pred Osnovnim sudom u Brčkom na sedam meseci zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja i prevare. U presudi se navodilo da je s ciljem izbegavanja plaćanja duga osam meseci skrivao izvršne spise koji su se odnosili na njega. Prevara se odnosila na uzimanje novca od privrednika, kojem se predstavio kao službenik SIPA, obećavajući mu uništavanje dokumentacije u sudu o navodnom nezakonitom poslovanju njegove firme, iako takva dokumentacija nije ni postojala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!