LAZAR IMA SAMO 6 GODINA: Ostvario je velki uspeh - pobedio je na Međunarodnom dečijem festivalu u Makedoniji

S. Babović

21. 05. 2023. u 14:56

DUGO niko nije znao kako čarobno peva Lazar Cvetković (6) iz Trstenika, koji je nedavno pobedio na Međunarodnom dečijem festivalu u Makedoniji.

ЛАЗАР ИМА САМО 6 ГОДИНА: Остварио је велки успех - победио је на Међународном дечијем фестивалу у Македонији

FOTO: Privatna arhiva

Sa popularnog festivala „SIDO“, vratio se sa „Zlatnim mikrofonom“. Da je zvezda rođena, bilo je jasno nešto ranije, odmah nakon što je epidemija virusa korona počela da jenjava.

- Prvi put smo gledali njegov nastup u okviru priredbe u vrtiću i mi smo, kao roditelji,  bili iznenađeni i ponosni - svedoči za „Novosti“ Maja Cvetković, Lazareva mama.

- Lazar se usavršava se pri muzičkom zabavištu u Predškolskoj ustanovi „Biseri“.

Zajedno sa vaspitačicom je krenuo u pripreme za festival u Makedoniji.

Talentovani dečak je predstavljao Srbiju sa pesmom „Ako hoćeš“, koju je napisao Veroljub Vukašinović, a komponovala Olivera Cvetić.

- Muzičko zabavište mu je pomoglo da savlada tremu, želja nam je da nastavi sa festivalima - kaže kompozitorka i vaspitačica Olivera.

Lazarevi roditelji, Maja i Uroš ponosni su na svog sina, koji je izrazio želju da se upusti u muzičke vode. U porodici već imaju uspešnih i školovanih muzičara i veruju da je i genetika učinila svoje. Vedar, duhovit, komunikativan, dečak koji voli ljude, tako u njegovom okruženju opisuju Lazara, koji je tremu imao samo na probi.

- Nastaviću da pevam! - poručio je Lazar Cvetković, ohrabren internacionalnim uspehom.

A taj uspeh, utoliko je veći, budući da je Trsteničanin bio među najmlađim učesnicima.

- Takmičilo se 19 - oro dece, a u predškolskom uzrastu je pored Lazara bilo još samo jedno dete, najstariji učesnik, koji pohađa šesti razred - kaže Maja Cvetković.

- Njegova je želja da nastavi sa pevanjem i mi ćemo ga podržati u toj želji. Ništa ne želimo da forsiramo, ukoliko bude možda poželeo da svira, podržaćemo i to. Za sada, razmišljamo o časovima iz solo pevanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati