POSNA MIMOZA SALATA: Slojevita, ukusna i efektna
Ako tražite ukusnu i zasitnu posnu salatu za slavu ili druge prilike u vreme posta, ova slojevita salata sa tunjevinom je pravi izbor. Kombinacija povrća, posnog majoneza i prženog susama daje joj bogat ukus i lep izgled na trpezi.
FOTO: Novosti
Sastojci:
- 300 gr posnog majoneza
- 2 šargarepe
- 2 manja krompira
- 7–8 kiselih krastavčića
- 5 kašika šećerca iz konzerve
- 160 gr tunjevine u komadima (iz konzerve)
- 1 kašičica soli
- 2 kašike prženog susama
Priprema
Skuvajte povrće:
- Šargarepu i krompir oljuštite i skuvajte u slanoj vodi oko 30 minuta, procedite i prohladite.
Ređanje salate
Ređajte po sledećem redosledu:
- malo majoneza
- rendana šargarepa (1 cm), majonez, susam
- šećerac, majonez, susam
- sitno rendani krastavčići, majonez, susam
- tunjevina, majonez, susam
- rendani krompir kao poslednji sloj, direktno rendan preko, posuti susamom
Uživajte!
VELIKO UPOZORENjE VUČIĆA: Za godinu i po dana suočićemo se sa velikim ratom, niko više ne želi da sluša drugu stranu
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, na forumu "GLOBSEC BELTALKS: Beogradski ekonomski razgovori", da više nema racionalnosti u međunarodnoj politici i da se uskoro sprema veliki sukob.
09. 12. 2025. u 20:57
NOVO REŠENjE ZA UKRAJINU: Evropa pravi plan u slučaju da se SAD povuku iz konflikta
EVROPSKE diplomate pripremaju scenario podrške Ukrajini u slučaju povlačenja SAD iz konflikta, prenosi Blumberg, pozivajući se na izvore.
07. 12. 2025. u 13:19
Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića
DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.
07. 12. 2025. u 11:41
Komentari (0)