SAVRŠENI KLASIK ZA SVAKU PRILIKU: Rolat sa limunom, neodoljivog ukusa

Novosti online

01. 03. 2024. u 16:00

SUPER spoj najlepših ukusa!

САВРШЕНИ КЛАСИК ЗА СВАКУ ПРИЛИКУ: Ролат са лимуном, неодољивог укуса

Foto Shutterstock

Sastojci:

* jaja, 4 kom

* šećer, 100 g
* brašno, 70 g
* gustin, 30 g
* prašak za pecivo, ½ kesice

 ZA FIL: 

* mladi sremski sir, 250 g

* limun, 1kom
* sok od limuna, 2 kašike
* slatka pavlaka, 125 ml
* šećer u prahu, 3 kašike
* ekstrakt vanile, 1 kašičica

Foto Shutterstock

Priprema:

- Za koru umutite posebno belanca sa šećerom u čvrst sneg. Postepeno dodajte žumanca i pomešane suve sastojke. Ulijte u pleh obložen pek-papirom i pecite 20 minuta na 180 stepeni. Koru malo prohladite, pa uvijte u rolat. Za fil umutite sir sa šećerom, dodajte rendanu koru, sok od limuna, a posebno umutite pavlaku i sjedinite sa prethodnim sirom.

Ohlađenu koru nafilujte i uvijte u rolat. Malo fila odvojte za dekoraciju, pa na rolat stavite traku od fila i na svaki komad kolača, kako ćete seći rolat, stavite kriščicu limuna.

(Super recepti/Žena)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)