UKUSNA, IZDAŠNA I SOČNA: Mlečna torta za štedljive domaćice

Novosti online

26. 02. 2024. u 17:00

MLEČNA torta za štedljive domaćice pravi se brzo i lako, a uz to je i jeftina. Mlečna torta nema skupe sastojke, idealna je za velike porodice.

УКУСНА, ИЗДАШНА И СОЧНА: Млечна торта за штедљиве домаћице

Foto Shutterstock

Sastojci:

* 1 litar mleka

* 100 grama griza
* 40 grama kukuruznog skroba
* 150 grama šećera (200 grama ako želite malo slađe)
* 3 srednja jaja
* 1 kašičica ekstrakta vanile
* kora od jednog malog limuna
* sok od jednog limuna
* prstohvat soli
* 70 grama putera

 Za preliv: 

* 1 jaje

* 1 kašika vode
* 2 kašike šećera
* ½ kašičice ekstrakta vanile

Recept za mlečnu trotu:

Korak 1: 

Podmažite pleh

Za mlečnu tortu prvo koristeći puter, premažite dno i stranice posude za pečenje. Pospite griz iznutra i sa strane, protresite ga pa izbacite višak.

 Korak 2: 

Pripremite testo za tortu

Sve sastojke za tortu zajedno umutite na srednje jakoj vatri i ne prekidajte mešanje. Kada se formira gusta kremasta masa, isključite vatru. Stavite u masu 70 grama putera. Mešajte sve dok se puter ne rastopi i dobro sjedini. Prebacite krem u posudu za pečenje. Protresite pleh za pečenje i uverite se da je krem ravnomerno raspoređen.

 Korak 3: 

Za preliv

Sve zajedno umutiti viljuškom. Prelijte površinu torte unutar posude za pečenje i četkom rasporedite.

 Korak 4: 

Pecite

Stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni oko 30-40 minuta. Nakon 15 minuta, otvorite rernu i okrenite tepsiju. Pazite da preliv ne zagori. Ostavite da odstoji nekoliko sati, a zatim servirajte sa omiljenim dodacima. Uživajte u mlečnoj torti za štedljive domaćice!

(StvarUkusa/Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!