TOLIKO JE DOBAR DA VRAĆA U DETINJSTVO: Plazma kolač, savršenstvo ukusa

Novosti online

28. 12. 2023. u 20:00

PREDOBROG je ukusa.

ТОЛИКО ЈЕ ДОБАР ДА ВРАЋА У ДЕТИЊСТВО: Плазма колач, савршенство укуса

Foto Shutterstock

Potrebno:

 Za koru:  

* jaja, 6 komada

* so, 1 prstohvat
* šećer, 6 kašika
* brašno, 6 kašika
* kakao, 3 kašike
* ulje, 100 ml

Za prelivanje:  

* čokoladno mleko, 300 ml

Za fil:  

* kisela pavlaka, 400 g

* šećer u prahu, 150 g
* vanilin šećer, 1 kesica
* slatka pavlaka, 200 ml
* mlevena plazma, 300 g

 Za dekoraciju:  

* 150 g, šlag krema

Priprema:

 Za koru: 

Odvojiti belanca od žumanaca. U belanca dodati so i umutiti mikserom. Dodati šećer i dobro umutiti mikserom. Umešati jedno po jedno žumance neprekidno muteći mikserom. Umešati kakao i brašno i sjediniti mikserom. Na kraju dodati ulje i izmiksati.

- Pleh premazati uljem,posuti brašnom, usuti pripremljenu smesu i ravnomerno rasporediti po plehu. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta,a zatim smanjiti na 100 stepeni i peći još 15 minuta.

- Gotovu koru izvaditi iz rerne,izbockati čačkalicom i odmah je preliti čokoladnim mlekom.Ostaviti da se ohladi i da lepo upije čokoladno mleko.

 Za fil: 

Mikserom umutiti slatku pavlaku u čvrst šlag. Dodati kiselu pavlaku,šećer u prahu, vanilin šećer i dobro umutiti mikserom. Mikser isključiti,umešati mlevenu plazmu i izmešati špatulom kako bi se svi sastojci sjedinili.

- Fil rasporediti preko ohlađene kore.

 Za dekoraciiju: 

Šlag krem umutiti po uputstvu sa kesice i naneti preko fila. Ostaviti da odstoji u frižideru sat vremena.

Kolač seći na kocke,servirati i poslužiti.

(Super recepti/Žena)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)