PRAVE SE OD TESTA ZA PERECE: Obavezno probajte ove rolnice, pikantne su i preukusne, idealne za posluženje kad dođu gosti

Novosti online

19. 12. 2023. u 18:00

ODLIČNE su kao posluženje uz neki hladan sosić koji možete da izmislite u trenutku kada otvorite frižider.

ПРАВЕ СЕ ОД ТЕСТА ЗА ПЕРЕЦЕ: Обавезно пробајте ове ролнице, пикантне су и преукусне, идеалне за послужење кад дођу гости

Foto Shutterstock

Potrebno:

* brašno, 3 i 3/4 šolje

* suvi kvasac, 1/2 kesice
* morska so, 2 kašičice
* topla voda, 1 i 1/4 šolje
* maslac, 120 g

ZA RASTVOR:    

* ledena voda, 4 i 1/4 šolje

* soda bikarbona, 3 kašike
* krupna morska so, za posipanje

Priprema:

- Pomešajte brašno, suvi kvasac i so. U posebnoj činiji umutite mikserom maslac sa 1 ¼ šolje vruće, ne ključale vode. Ovu smesu dodajte suvim sastojcima, pa nastavcima za testo mutite mikserom dok ne dobijete nelepljivo testo.

- Preručite testo na blago pobrašnjenu površinu i nastavite s mešenjem. Meseći povremeno bacite testo s visine na dasku jer će tako postati elastičnije i potom vratite testo u posudu za mešenje i ostavite da se udvostruči. Testo opet kratko premesite, oko pola minuta je dovoljno, pa podelite na manje komade željene veličine.

- Svaki komad testa trljajte 10–ak sekundi između pobrašnjenih dlanova da formirate oblik i slažite ih na pek papir. Opet pokrijte i ostavite da stoji 20 minuta, a za to vreme uključite rernu na 220 stepeni.

- Dok se rerna zagreva u šerpici pomešajte navedenu količinu ledene vode i sodu bikarbonu, pa stavite da proključa. Pazite dobro da ne iskipi jer će se voda dosta peniti. Uzmite dve kašike i na svaku stavite po jedan komadić testa, pa uronite u ključalu tečnost na 30 sekundi. Nakon toga ih slažite na rešetku i sačekajte da se osuše.

- Prebacite u pleh obložen pek papirom. Svaku rolnicu na par mesta blago ukoso zasecite oštrim nožem i pospite krupnom solju. Pecite dok ne dobiju braonkastu boju, oko 15 minuta. Pečene ohladite na rešetki.

- Po želji svaku premažite otopljenim maslacem, mada su i ovako lepe. Poslužite sa nekim hladnim sosom od majoneza, senfa, začina...

(Super recepti/Žena)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SI APLAUDIRAO VUČIĆU: Ove moćne reči predsednika Srbije oduševile najmoćnijeg čoveka sveta (VIDEO)