SOČNA SLANA TORTA BEZ PEČENJA SA TOST HLEBOM: Izdašna je, vrlo jeftina i preukusna, a pravi se za svega pola sata

Novosti online

16. 08. 2023. u 06:00

RECEPT za slanu tortu sa tost hlebom morate zapisati, jer čim je probate, postaće obavezan deo vaše trpeze!

СОЧНА СЛАНА ТОРТА БЕЗ ПЕЧЕЊА СА ТОСТ ХЛЕБОМ: Издашна је, врло јефтина и преукусна, а прави се за свега пола сата

Foto: Jutjub/Printskrin/ Sherpica Recipes

Slana torta sa tost hlebom se toliko lako pravi, a ukus joj je fenomenalan! Potrebno je samo da pomešate namirnice i namažete preko korica od tosta. Svako ko je probao, bio je očaran i nije se zaustavio na samo jednom parčetu!

Potrebno je:

  • 18 kriški tost hleba
  • 200 g krem sira
  • 200 g kisele pavlake
  • 200 g majoneza

1. fil:

  • 100 g šunke
  • 1 kašika kečapa

2. fil:

  • 2 kuvana jajeta
  • 4 kisela krastavčića

3.fil:

  • 100 g kačkavalja

Dekoracija:

  • peršun
  • žumance

Način pripreme:

U činiju stavimo krem sir, majonez i pavlaku. Mešamo dok se sve lepo ne sjedini. Podelimo na tri dela.

U prvi fil dodamo šunku koju smo iseckali na kockice i kečap. U drugi fil dodajemo narendana kuvana jaja i oceđene narendane kisele krastavčiće. U treći fil dodajemo narendan kačkavalj.

Skinemo koricu sa tost hleba i ređamo u pleh šest kriški kako bismo formirali prvu koru. Preko tost hleba stavimo prvi fil.

Zatim poređamo tost hleb i formiramo drugu koru. Preko stavimo drugi fil.

Pređamo tost hleb i formiramo treću koru. Preko stavimo treći fil. Slanu tortu dekorišemo peršunom i narendanim žumancetom.

Ostavimo par sati u frižideru da se slana torta dobro ohladi, a potom je isecite na kocke i poslužite.

(Kurir Stil)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom