NAPRAVITE ZDRAVU UŽINU: Evo šta vam je sve potrebno (RECEPT)

Novosti online

10. 03. 2023. u 18:00

POJEDITE ovo između obroka, i sa zdravljem i kilažom nećete imati problema

НАПРАВИТЕ ЗДРАВУ УЖИНУ: Ево шта вам је све потребно (РЕЦЕПТ)

Foto: Shutterstock

Užina je vrlo bitna, kažu svi nutricionisti. Ona treba da bude dobro izbalansirana, i napravljena od kvalitetnih namirnica, kako bi nas zasitila i ugasila želju za slatkišima. 

Da ne bismo posezali za grickalicama i nezdravim izborima, svako od nas treba da ima 3 osnovna obroka i 2 užine. Ukoliko jedna od te dve užine bude ova ovsena kaša, sa dodatkom posebnoh sastojaka, telo će vam biti zahvalno, a ujedno ćete i očistiti creva od toksina, pokrenuti metabolizam i smanjiti apetit.

ZDRAVA UŽINA - potrebno:

2 kašike pšeničnih pahuljica

1 kašičica mlevenog lana
1 kašičica susama
1 kašičica mlevenih badema
Malo suvog grožđa i brusnice
1 kašičica meda

Foto: Shutterstock

 

ZDRAVA UŽINA - priprema:

Pahuljice prelijete sa vodom i stavite na ringlu. Kuvajte nekoliko minuta dok ne dobijete kašu, a nakon toga dodajte sve ostale sastojke i prelijete sa malo bademovog ili kokosovog mleka. 

Evo zašto je ova užina toliko dobra:

Orašasti plodovi poboljšavaju rad srca, ali i povećavaju nivo serotonina, koji pomaže da se bolje osećamo i imamo više energije. Takođe su bogati vlaknima, bakrom, folatima i angininom. Anginin je aminokiselina važna u održavanju imuniteta.

Od voća, grožđe je najbogatije ugljenim hidratima, tako da nas ono drži sitima između obroka. Pšenica ima velika nutritivna svojstva, i jedan je od najboljih izvora belančevina.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost