TELEĆA ČORBA: Ukus koji će vas okrepiti i zagrejati
Teleća čorba je krcata mesom i povrćem, a možete da se služi pre ručka ili kao zamena za glavni obrok. Okrepiće vaš organizam, a priprema je poprilično jednostavna i brza. Obavezno meso prvo propržite jer će tako biti ukusnije.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 600 g telećeg mesa
- 1 crni luk
- 2-3 kašike ulja
- 2 l vode
- 2 šargarepe
- 2 krompira
- 2-3 lista lovora
- 2 kašike brašna
- 1 kašičica slatke mlevene paprike
- 2 žumanceta
- 200 g kisele pavlake
- 1 veza peršuna
- sok od limuna
Priprema:
U šerpu sipajte malo ulja, pa propržite sitno seckani luk, a kada on omekša dodajte meso isečeno na kockice. Nakon što se i meso prodinstalo sipajte vodu, biber u zrnu, so, lovorov list, na kockice isečenu šargarepu i krompir. Smanjite temperaturu i kuvajte dok meso i povrće ne omekšaju. Pomešajte brašno, slatku mlevenu papriku sa vodom i sjedintie tako da ne ostanu grudvice. Dobijenu smesu sipajte u supu. Kuvajte dok ne provri, pa sklonite sa šporeta. U smesu sa žumancima sipajte malo supe, a onda kada sjedinite vratite u supu. To radite dok je vrela. Dobro promešajte i vaša čorba je gotova.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ČORBA OD POVRĆA SA PIRINČEM: Toplo jelo na kašiku kome malo ko može da odoli
14. 01. 2025. u 13:00Novosti online

OVAKO ŠPANCI PRIPREMAJU RIBLjU ČORBU: Od dve vrste ribe i morskih plodova, a ne postoji osoba koja će joj odoleti (VIDEO)
06. 01. 2025. u 07:00Novosti online

STVORENA ZA PRAZNIČNU TRPEZU: Bela čorba, klasik koji ne prolazi
30. 12. 2024. u 13:00Novosti online

OGLASIO SE MEDVEDEV: Makron će zauvek nestati ovog datuma
FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron ne predstavlja pretnju i nikome neće nedostajati nakon što mu se završi mandat, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.
06. 03. 2025. u 07:47

"BIĆETE UHAPŠENI ILI PROTERANI" Tramp zapretio studentima ako započnu nezakonite proteste
AMERIČKI predsednik Donald Tramp zapretio je da će ukinuti savezno finansiranje fakultetima, školama i univerzitetima koji omogućavaju „nezakonite proteste“.
04. 03. 2025. u 15:24

"TREBALO JE JA DA ODEM PRE NjEGA": Ko je rođena sestra Saše Popovića? (FOTO)
SAŠA Popović, idejni tvorac i kreativni direktor Grand produkcije ispraćen je danas na večni počinak. Rođena sestra Saše Popovića, iako u godinama i slabog zdravlja, došla je na poslednji ispraćaj bratu, a na komemoraciji je sedela pored Suzane i njene dece.
06. 03. 2025. u 16:45
Komentari (0)