KREM ČORBA OD SPANAĆA SA DOMAĆIM KRUTONIMA: Sa ruzmarinom i krompirom, aromatična i ukusna
KADA vam se jede neka čorbica, jedan od zdravih i ukusnih predloga je krem čorba sa spanaćem.
Služi se sa domaćim krutonima, a posebnu aromatičnu notu daje joj ruzmarin. Ako imate, koristite sveži spanać, a ništa lošiji ukus nećete dobiti upotrebom zamrznutog.
Sastojci:
Za krutone:
2 kašike maslinovog ulja
1 mleveni češanj belog luka
1 kašika iseckanog svežeg ruzmarina
Za supu:
1 glavica crnog luka
1 mleveni češanj belog luka
1 kašika sitno iseckanog svežeg ruzmarina
¾ kašičice soli
mleveni biber po ukusu
2 šolje oljuštenog crvenog krompira isečenog na kockice
1 kockica za pileću supu
4 šolje vruće vode
6 šoljica svežeg lišća spanaća
izrendan muskatni oraščić za posipanje (opciono)
Recept za krem supu od spanaća sa domaćim krutonima:
U većoj činiji ubacite iseckan hleb, maslinovo ulje i beli luk i dobro sjedinite sastojke. Poređajte po plehu obloženom pek-papirom. Pecite na 190°C oko 12-15 minuta, odnosno dok krutoni ne postanu hrskavi i ne poprime zlatnu boju.
U međuvremenu počnite sa pravljenjem krem supe tako što ćete otopiti puter u velikoj šerpi na srednjoj vatri. Dodajte iseckan crni luk, beli luk, ruzmarin, so i biber. Smanjite malo temperaturu, pa dinstajte još oko 5 minuta, mešajući. Ubacite krompir, pa kuvajte još 3 minuta, takođe mešajući. Kockicu za pileću supu razmutite u vrućoj vodi, pa i nju dodajte u šerpu. Ostavite da proključa na srednjoj vatri, pa nakon toga kuvajte dok krompir ne omekša, otprilike 15 minuta. Dodajte spanać, pa promešajte i kuvajte dok ne omekša, oko 10 minuta. Izblendirajte krem supu, pa je pospite muskatnim oraščićem i krutonima.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
DETALjNI REZULTATI: Kako su glasali žiri i publika na Evroviziji - Švajcarska pobedila, Srbija na 17. mestu
POBEDU na 68. Pesmi Evrovizije odneo je predstavnik Švajcarske Nemo sa pesmom The code, dok se naša Teya Dora našla na 17. poziciji sa 54 osvojena boda.
12. 05. 2024. u 06:55
NEĆE JEZIK NEGO PRAVO Gruhonjić se zbunio, pa spomenuo zločinca: Zovem se Dinko Šakić (VIDEO)
DINKO Gruhonjić gostovao je na bosanskom N1 gde je ponovo pomenuo Dinka Šakića.
11. 05. 2024. u 21:54
AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNjIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!
Spremite se za putovanje kroz tamni podzemni svet za koji do sada niste znali.
09. 05. 2024. u 11:33
Komentari (0)