SUVLAKI: Grčki ražnjići, sočni i aromatični
Suvlaki je čuveno tradicionalno grčko jelo i najčešće se služi uz caciki salatu.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 kg mesa po izboru
- 1 šolja suvog crvenog vina
- 3-4 čena belog luka
- 1 kašika origana
- 1/2 šolje maslinovog ulja
- sok od jednog limuna
- 1 kašika soli
- biber po ukusu
- nekoliko zelenih paprika
- 200 g šampinjona
- 200 g čeri paradajza
Priprema:
U veći sud (nikako metalni) sipajte vino, origano, sok od limuna, so, biber i maslinovo ulje. Dodajte meso sečeno na kocke i promešajte. Dobro pokrijte plastičnom folijom, pa ostavite da se marinira najmanje osam sati, najbolje preko noći. Promešajte više puta za to vreme, da bi meso dobro upilo marinadu. Nabodite komade mesa na uljem podmazane štapiće za roštilj, a između kocki mesa nabodite pokoje parče paprike, šampinjone i čeri paradajza. Pecite na umerenoj vatri, povremeno prelivajući preostalom marinadom koju ste prethodno prokuvali par minuta.
Preporučujemo
NEVEROVATNO OTKRIĆE U RUMUNIJI: Koristila kamen kao držač za vrata, ispostavilo se da vredi milion evra
KAŽU da je nečije smeće nečije blago, ali komad „kamena“ koji je decenijama držao vrata otvorenim predstavlja blago po gotovo svačijim standardima.
09. 12. 2025. u 16:57
NOVO REŠENjE ZA UKRAJINU: Evropa pravi plan u slučaju da se SAD povuku iz konflikta
EVROPSKE diplomate pripremaju scenario podrške Ukrajini u slučaju povlačenja SAD iz konflikta, prenosi Blumberg, pozivajući se na izvore.
07. 12. 2025. u 13:19
Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića
DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.
07. 12. 2025. u 11:41
Komentari (0)