PIJANI ŠARAN: Odličan posni ručak koji ćete obožavati, sjajan trenutak da probate ovaj recept
ŠARAN spada u najpopularnije rečne ribe na našim prostorima, a u pitanju je riba izuzetnog nutritivnog profila, a ovo je najjednostavniji način da pripremite ovu ribu.
Sastojci:
- 1 kg šarana
- 1 kg krompira
- 100 ml belog vina
- 3 čena belog luka
- grančica ruzmarina
- so, biber u prahu i u zrnu i majčina dušica po ukusu
Priprema:
Oljuštite krompir i isecite na kriške.
Šarana dobro očistite, pa zasecite na nekoliko mesta i začinite solju i biberom i u useke ubacite sitno seckan beli luk.
Spustite ribu u podmazan pleh za pečenje, pa oko nje rasporedite začinjen krompir i prelijte uljem. Pospite majčinom dušicom po želji.
Pecite oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, pa prelijte vinom i pecite još 30 minuta.
(Glossy/espreso)
Preporučujemo
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa
BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.
28. 04. 2024. u 06:30
REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti
NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.
28. 04. 2024. u 07:00
IZBACIO JE IZ STANA ZBOG DRUGE: Kako je pukla veza Katarine Radivojević i Olivera Mandića
NjIHOVA desetogodišnja veza se rasula u paramparčad kad se u životu Olivera Mandića pojavila 22 godine mlađa dama.
28. 04. 2024. u 12:13
Komentari (0)