SLASNI SPECIJALITET OD MESA ZA PRAVE GURMANE: Punjena pljeskavica
SOČNO jelo sa bogatim punjenjem neće nikoga ostaviti ravnodušnim.
Ako želite da bude još pikantnije samo pojačajte količinu začina.
Potrebno:
* 350 gr mlevenog mesa
* 2 jaja
* 1 glavica crnog luka
* mešavina začina
* mleveni biber
* so
* 100 gr kačkavalja
* 100 gr slanine
Priprema:
Stavite u činiju jaja, mleveno meso, prezle i sitno seckani crni luk. Sve dobro promešajte. Posolite i pobiberite pa začinite po ukusu. Obikujte rukom masu pa napravite pljeskavcu na celofanu. Stavite na jednu polovinu kačkavalj pa slaninu pa opet kačkavalj, pa preklopite drugom polovinom pljeskavice. Onda spojite krajeve prstima pa opet oblikujte pljeskavicu. Postupak ponavljajte sve dok ne potrošite sav materijal. Pržite ih na zagrejanom ulju, sve dok ne porumene sa obe strane. Služite uz prilog po ukusu. Prijatno!
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa
BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.
28. 04. 2024. u 06:30
REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti
NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.
28. 04. 2024. u 07:00
LjUDI SE ČUDE: Žika prima OGROMNU penziju - "službenik tri puta proveravao, nije mogao da veruje"
"TAJNA je u tome što je mene pokojni Aleksandar Tijanić naučio da to tako radim..."
26. 04. 2024. u 22:32
Komentari (0)