ROLOVANA SKUŠA FANTASTIČNOG UKUSA I IZGLEDA: Spremite najbolju ribu za slavu Sveti Nikola
PRIBLIŽAVA se jedna od najvećih srpskih slava, a to je Sveti Nikola. Ona pada u toku Božićnog posta, pa je preporučljivo da i slavska trpeza bude posna. Za slavu Sveti Nikola napravite rolovanu skušu. Ne samo da lepo izgleda, već je i ukus fantastičan.
Rolovana skuša koja se lako sprema, lepo izgleda i savršenog je ukusa. Ovako pripremljena riba će se dopasti gostima, a tajna je marinadi.
Potrebno:
* 2 skuše
* 4 kašike soja sosa
* 1/2 limuna
* 1/2 pomorandže
* 1/4 kašičice tucane ljute paprike
* 1/2 kašičice belog luka u prahu
* 1/3 kašičice bibera
Recept za ribu skušu za slavu Sveti Nikola:
U posudi pomešajte sojin sos, ulje, sok od pomorandže, sok od limuna, dodajte tucanu papriku, beli luk u prahu i biber. Sve lepo promešajte. Skuši isecite glavu i rep, pa je zasecite po dužini i otvorite. Isecite na 2 jednaka dela, pa nožem isecite središnju kost i izvadite. Polovinu skuše isecite na pola, pa tako uradite i sa drugom polovinom.
Treba da dobijete 4 trake. Na isti način očistite i isecite drugu ribu. Tespiju premažite marinadom, pa poređajte četiri trake ribe i opet premažite marinadom.
Zatim stavite preostale četiri trake i premažite marinadom. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se skuša marinira pola sata. Izvadite jednu traku skuše i urolajte, pa oko nje urolajte drugu traku. Pričvrstite štapićima za ražnjiće i ređajte na pleh obložen pek papirom. Na isti način urolajte i preostale trake ribe. Premažite svaki rolat skuše marinadom i pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 30 minuta.
(StvarUkusa/Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
RAZBIJENE TABU TEME U SRBIJI: Da li će dete ličiti na roditelje ako je od doniranih jajnih ćelija (VIDEO)
Dragana Krstić iz udruženja "Šansa za roditeljstvo" bila je gost podkasta "Mislim da je važno."
08. 05. 2024. u 16:10
MAKRONU SE OVE REČI NEĆE DOPASTI: "Bićete zbrisani sa lica zemlje ako pošaljete trupe u Ukrajinu..."
AKO Francuska bude poslala trupe u Ukrajinu, Rusija će ih uništiti i pogoditi francuske ciljeve u Rumuniji, rekao je bivši obaveštajac Vojske SAD Skot Riter tokom intervjua za Jutjub kanal "Džadžing fridom".
08. 05. 2024. u 08:29
PETA DECENIJA I ČETVRTO DETE: Naša pevačica trudna - objavila fotografiju stomaka (FOTO)
PEVAČICA je po četvrti put u blagoslovenom stanju.
07. 05. 2024. u 13:31
Komentari (0)