UKUSAN RUČAK ZA CELU PORODICU: Jelo od krompira i pečuraka

Novosti online

07. 12. 2023. u 12:43

SASTOJKE sigurno već imate u kuhinji za ovo veoma ukusno jelo koje možete pripremiti za svaku priliku.

УКУСАН РУЧАК ЗА ЦЕЛУ ПОРОДИЦУ: Јело од кромпира и печурака

Foto Shutterstock

U današnje vreme, kada nam je sve dostupno putem interneta i drugih platformi, puno je recepata za jednostavna jela koji vam štede vreme, a neki čak i novac. Jedno od njih je jelo sa krompirom i pečurkama, koje se pokazalo kao uvek dobar izbor, jer ne samo da se lako pravi, već je toliko ukusno da ćete tražiti još.

Sastojci su jeftini i ima ih gotovo svaka domaćica u špajzu i frižideru, a ovako pripremljeno jelo možete da služite u svim prilikama.

Potrebno je:

* 600 g pečuraka

* 700 g krompira

* 1 crni luk

* 100 g putera

* 1 kašika brašna

* 200 g kisele pavlake

* 400 ml vode

* 1/2 kašičice origana

* 1/2 kašičice bosiljka

* 1 kašičica ruzmarina

* 1 kašičica začinske paprike

* 2 lovorova lista

* 60 g tvrdog sira

* peršun i mirođija

Recept za krompir i pečurke sa sirom:

U tiganju istopite puter, pa dodajte sitno seckani crni luk. Lepo promešajte, pa kada omekša dodajte i seckane pečurke. Pržite nekih 8-10 minuta, pa dodajte brašno i lepo promešajte. U posudi pomešajte kiselu pavlaku i vodu i lepo sjedinite, pa dobijenu smesu dodajte u tiganj sa pečurkama. Posolite, pobiberite, pospite origanom, bosiljkom, ruzmarinom i začinskom paprikom.

Promešajte i kuvajte nekih 5 minuta, pa dodajte sitnije isečen krompir.

Stavite lovorovo lišće, pa poklopite i kuvajte nekih pola sata. Zatim izvadite lovorovo lišće, pospite rendanim sirom, pa ponovo poklopite i krčkajte nekih 10 minuta.

Gotovo jelo sa krompirom, pečurkama i sirom pospite seckanim peršunom.

(Super žena/B 92)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)